Πελαγωμένος με τους «58» μέχρι κι ο Βενιζέλος

Ψάχνει διέξοδο στον «μικρομεγαλισμό» τους, ενώ πράσινα στελέχη απειλούν με ακραίες αντιδράσεις!

Σάββατο και Κυριακή θα είναι κρίσιμες μέρες για τις εξελίξεις στο ταλαιπωρημένο και εν διαλύσει ευρισκόμενο ΠΑΣΟΚ.
Στις συνεδριάσεις του Π.Σ. και της σύναξης στελεχών απ' όλη την Ελλάδα θα ληφθούν σημαντικότατες αποφάσεις για την πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ήδη,

σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ενόψει αυτών των συνεδριάσεων έχουν πραγματοποιηθεί συνάξεις και της Κίνησης των «75» στελεχών που έχουν άτυπο επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη και της «ομάδας των υφυπουργών» προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους και να οριοθετήσουν τις αντιδράσεις τους.

Όλα παραπέμπουν σε συνεδριάσεις «θερμές», αφού μάλιστα δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις προς τον Β. Βενιζέλο για ακραίες επιλογές απ' τα στελέχη τα οποία διαφωνούν με την –επί της ουσίας- διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη διάχυσή του στο σχήμα των «58» που συγκροτήθηκε υπό τον τίτλο «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη».

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Βενιζέλος ο οποίος συναντήθηκε επίσης με στελέχη του περιβάλλοντός του (Κουκουλόπουλο, Κωνσταντινόπουλο, Αφρ. Αλ Σάλεχ κ.α.), είναι διατεθειμένος να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα και να προχωρήσει ακόμα και σε διαγραφές, αν προκληθεί σε σημείο μη ελεγχόμενο!

Ωστόσο ακόμα κι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στην σημιτικής προέλευσης κι έμπνευσης Κίνηση των «58» έχει βρει σανίδα σωτηρίας και πολιτικής επιβίωσης, ακόμα κι αυτός είναι οργισμένος με ορισμένες επιλογές τους, που θεωρούνται ότι διακρίνονται απ' το «σύνδρομο του μικρομεγαλισμού» , όπως τονίζουν συνεργάτες του!

Συγκεκριμένα το επιτελείο Βενιζέλου κατηγορεί τους «58» ότι:
· Ανακοίνωσαν το όνομα και τα... σύμβολα της νέας παράταξης χωρίς προηγουμένως να έχουν συνεννοηθεί με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν εξελίξεις!
· Δηλώνουν ότι στο όνομα της νέας παράταξης δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει ΠΑΣΟΚ ή έστω να παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ!
· Έδιωξαν την έμπιστη στον Βενιζέλο ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη απ' την συνάντηση που είχαν με τον επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χ. Σβόμποντα!

Είναι αυτά τα οποία έχουν εξοργίσει και τους «75» του Καρχιμάκη και την «ομάδα των υφυπουργών» και πολλά άλλα στελέχη, όπως τον Λαλιώτη, τον Σκανδαλίδη, ακόμα και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη!

Πάντως, όπως μας τόνιζε συνεργάτης του Βενιζέλου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πελαγωμένος απ' τη στάση των «58», τόσο ώστε αν δεν ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση το Κίνημα κι ο ίδιος προσωπικά θα μπορούσε ακόμα και να τα σπάσει μαζί τους!

Τώρα όμως είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να προσπαθήσει να ισορροπήσει μεταξύ του δικού τους εκβιασμού και των οξύτατων εσωκομματικών αντιδράσεων...

Μόνο που αυτές οι ασκήσεις ισορροπίας μόνο εύκολες δεν είναι...

Κι έτσι όλα είναι ανοιχτά, χωρίς και να αποκλείονται ακόμα και οριακές εξελίξεις...

Διαβάστε επίσης:

«Εξέγερση» στο ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση του κόμματος!

«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Το ΠΑΣΟΚ φεύγει! Η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» έρχεται

Keywords
Τυχαία Θέματα