Παντελής Καψής: «Βαριά αλλά σωτήρια συμφωνία»

Δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup.

«Είναι μια συμφωνία, που μας επιτρέπει, από τη μια πλευρά, να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια με ένα πολύ μεγάλο ποσό, των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και, παράλληλα, να μειώσουμε το χρέος με ένα αντίστοιχο ποσοστό, μεγαλύτερο απ' ό,τι περιμέναμε» τόνισε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του.

Υπογράμμισε δε πως «η συμφωνία

βοηθάει, πάρα πολύ, στο να διασφαλίσει συνθήκες σιγουριάς και σταθερότητας, η απουσία των οποίων- απ' ό,τι ξέρουμε- έχει κοστίσει πάρα πολύ στην ελληνική οικονομία».

Ο Παντελής Καψής αναγνώρισε ότι πρόκειται για βαριά συμφωνία, καθώς «δεχόμαστε πως μέσα σ' αυτό το διάστημα θα έχουμε καταφέρει να μην έχουμε πια ελλείμματα, να περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα και να μπορούμε να εξυπηρετούμε, από ένα σημείο και μετά, εμείς οι ίδιοι, τα χρέη μας. Αλλά πραγματικά, έχουμε άλλη επιλογή; Δεν νομίζω».

Επισήμανε πως η προοπτική της χώρας δεν είναι η μακροχρόνια λιτότητα και πρόσθεσε ότι «προοπτική μας είναι- από ένα σημείο και μετά- να αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας. Αλλά πρέπει να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να μπορέσει να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική».

Τόνισε, τέλος, ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο, υπό τον όρο ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα