Οριστικό: Ο Παπανδρέου φτιάχνει κόμμα!

Η τελική απόφαση ελήφθη το Σαββατοκύριακο - Θα λάβει μέρος στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν...

Όπως σας έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr, ο τέως πρωθυπουργός (των... μνημονίων) Γ. Παπανδρέου είχε το τελευταίο διάστημα «διαβεί το Ρουβίκωνα» και είχε κατ' αρχήν αποφασίσει ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο μάλιστα θα κατέβει στις

επόμενες εκλογές.

Σήμερα σας ενημερώνουμε, ότι αυτή η επιλογή οριστικοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε κλειστή σύσκεψη με την οικογένεια, την οποία ακολούθησε άλλη σύσκεψη, με πολύ στενούς συνεργάτες του.

Είναι η τελική απόφαση και όλα μετά απ' αυτές τις συσκέψεις στο περιβάλλον και στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου κινούνται στην κατεύθυνση της προετοιμασίας για την ίδρυση του κόμματος.

Ήδη, όπως γνωρίζουμε, γράφεται η διακήρυξη του κόμματος, ενώ συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξορμήσεις στελεχών, οι συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις, αλλά και η (άτυπη) εγγραφή μελών, μέσω και του διαδικτύου.

Όπως δηλώνει στο Newsbomb.gr στενός του συνεργάτης, είναι πολύ ικανοποιημένοι απ' τη συμμετοχή κυρίως νέων ανθρώπων σε αυτό το εγχείρημα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει και από έρευνα που είχε παραγγελθεί, το υπό ίδρυση κόμμα φαίνεται πως εισπράττει κυρίως απ' τη «συναισθηματική ψήφο» παλιών κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ακόμα θέλγονται απ' το όνομα «Παπανδρέου»...

Σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη του, η δημοσκόπηση που παρήγγειλαν δείχνει ότι το κόμμα του οποίου θα ηγείται ο ΓΑΠ θα συγκεντρώσει στις εκλογές μεγαλύτερο ποσοστό απ' τη ΔΗΠΑΡ του Βενιζέλου!

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα, για την αναγγελία ίδρυσης του νέου κόμματος.

Αν αποβούν άκαρπες οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου, η αναγγελία θα γίνει αμέσως μετά, ώστε να είναι έτοιμα όλα για τη συμμετοχή στις πρόωρες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν –σε αυτή την περίπτωση- στις 25 Γενάρη ή την 1η Φλεβάρη.

Αν αντίθετα εκλεγεί Πρόεδρος, τότε η εξαγγελία θα καθυστερήσει για λίγο, αφού θα υπάρχει χρόνος.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι τον ΓΑΠ σε αυτό το νέο εγχείρημά του πρόκειται να ακολουθήσουν –μεταξύ άλλων- οι Φ. Πετσάλνικος, Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Σ. Κεδίκογλου, Ν. Σιφουνάκης, Κ. Τριαντάφυλλος, Π. Γερουλάνος, Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης και άλλοι, ενώ στο επιτελείο του επανέκαμψε μετά από μακρά αποχή και ο πρώην στενός συνεργάτης του Χ. Παμπούκης.

Ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο, τι θα πράξει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος έχει δημιουργήσει πανελλαδική κίνηση σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Σπίρτζη και άλλους συνδικαλιστές (Καββαθά της ΓΣΕΕ, Καραμίχο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.α.).

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Καταθέστε τις απόψεις σας στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του newsbomb.gr, τόσο για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα