Ολυμπιακός: Συντήρηση με ΚΑΟΔ, ενόψει Παναθηναϊκού (photos)

21:19 7/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Επαγγελματική νίκη με 83-71 επί του ΚΑΟΔ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός και στρέφει πλέον αποκλειστικά το βλέμμα του στον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν την… υποχρέωση κόντρα στους Δραμινούς, για την 24η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ,

παίζοντας όσο χρειαζόταν για να φθάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Πήραν έτσι άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους στον πρώτο γύρο, στο «Δημήτρης Κραχτίδης», πραγματοποιώντας παράλληλα γερή προπόνηση εν όψει του ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, που ακολουθεί την Πέμπτη και πάλι στο ΣΕΦ (10/04, 21.45) για τη 14η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε εκτός αποστολής το Βασίλη Σπανούλη για να πάρει «ανάσες», καθώς και τους τραυματίες Γιώργο Πρίντεζη και Στράτο Περπέρογλου, ενώ μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα και άργησε να βρει ρυθμό. Έκλεισε μπροστά το πρώτο δεκάλεπτο, με 22-18, ήταν φανερό όμως πως δεν είχε τον έλεγχο. Με τρίποντο του Στίγκερς οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 23-22, αλλά οι Ντάνστον και Καββαδάς και βοήθησαν για την άμεση αποκατάσταση της τάξης (30-25). Μπράουν και Τζόουνς έκαναν εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, κρατώντας την επαφή με το σκορ για τον ΚΑΟΔ. Ντάνστον και Μάντζαρης, όμως, έδωσαν λύσεις για τους Πειραιώτες, που έκλεισαν στο 40-36 το ημίχρονο, παρά τα πολλά λάθη τους, αλλά και τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας τους (2/7 τρίποντα και μόλις 6/13 βολές).

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να διατηρούν το προβάδισμα, χωρίς όμως να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Με τον Πέτγουεϊ να εκτελεί από την περιφέρεια οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν στο +8 (60-52) το τρίτο δεκάλεπτο, ενώ με διαδοχικά σουτ του Κόλινς βρέθηκαν στο 73-61, τέσσερα λεπτά αργότερα. Το συγκρότημα του Νέναντ Μάρκοβιτς τα περίμενε όλα από τους Μπράουν και Τζόουνς και, επί της ουσίας, δεν απείλησε ουσιαστικά τον αντίπαλό του. Από τους νικητές σκόραραν όλοι οι παίκτες, πλην του Χριστοδούλου. Ο Μάρντι Κόλινς τελείωσε με 14 πόντους και ο Μπράιαν Ντάνστον με δέκα πόντους, εννέα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα. Στους 29 πόντους «σταμάτησε» ο Τζέι Κόβαν Μπράουν, ενώ ο Λάζερικ Τζόουνς είχε 19 πόντους, αλλά και τέσσερα λάθη.

Πηγή: Οnsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα