Οι Σκουριές «κατέβηκαν» στην Αθήνα (Videos και Photos)

Πορεία προς τη Βουλή ξεκίνησαν λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης (16/04), χιλιάδες μεταλλωρύχοι που ζητούν τη διασφάλιση…

Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχαν συγκεντρωθεί το πρωί της Πέμπτης (16/04), περισσότεροι από 4.000 μεταλλωρύχοι, ζητώντας να διασφαλιστεί η εργασία τους.

Οι μεταλλωρύχοι που έφταναν σταδιακά από νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα –κάποιοι συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους- με 82 λεωφορεία, έχουν προγραμματίσει

εκτός από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, πορεία προς τη Βουλή όπου και θα κατασκηνώσουν έως το βράδυ.

Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μεσογείων.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κάθοδο της Μεσογείων, από το ύψος της Λεωφόρου Δημοκρατίας, στο Νέο Ψυχικό και στην άνοδο από το ύψος της Μιχαλακοπούλου.

Λίγο μετά τις δώδεκα και μισή, εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα ΥΠΕΚΑ, Άρη Αλεξόπουλο ενώ παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Χατζής, δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον Γιάννη Τσιρώνη αλλά περιορίστηκε να τους πει ότι το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα.

Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Νωρίτερα, μεταξύ των μεταλλωρύχων είχε βρεθεί και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τέθηκε υπέρ των διεκδικήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι από 14 σωματεία των μεταλλείων Χαλκιδικής που ταξίδεψαν στην Αθήνα, ζητούν σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στις υπόγειες στοές, Χρήστο Ζαφειρούδα «έναν έντιμο συμβιβασμό», όπως αναφέρει στον Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κρατώντας σημαίες που γράφουν «Ναι στην ανάπτυξη» και πανό, φωνάζουν συνθήματα χτυπώντας ρυθμικά τα κράνη τους στην άσφαλτο της Λεωφόρου Μεσογείων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της κοινότητας Στρατωνίου και εργαζόμενος στα μεταλλεία, Νίκος Ζαγοράκης, τόνισε: «Ζητάμε το μεροκάματό μας. Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει την τελική απάντηση».

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει εμπόλεμη ζώνη στη Χαλκιδική, καθώς, όπως είπε, οι αντιδράσεις προέρχονται από μία μικρή μειοψηφία κατοίκων.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 18.00 το απόγευμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας, που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μη συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Keywords
Τυχαία Θέματα