Οι «πανηγυρισμοί» της κυβέρνησης δικαίωσαν τον Σαμαρά

Τέσσερις φορές έως τώρα πανηγύρισε η κυβέρνηση, που μας... έσωσε πέφτοντας πάντοτε έξω.

Σφοδρή κριτική, επί της ουσίας των όσων συμφωνήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στις Βρυξέλλες, αλλά και παράλληλη τόνωση της αυτοπεποίθησης του ελληνικού λαού, επεχείρησε με τη σημερινή του, αρχηγική εμφάνιση, ο πρόεδρος της ΝΔ,

Αντώνης Σαμαράς.

«Η Πατρίδα μας θα τα καταφέρει! Όλοι μαζί θα σταθούμε στα πόδια μας. Κι όσοι στοιχηματίζουν ότι θα γονατίσουμε, θα χάσουν», το μήνυμα ελπίδας που εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν είναι «παρίας» στην Ευρώπη και πως παρά τη λαθεμένη κυβερνητική πολιτική, ο ελληνικός λαός διαθέτει ατσαλένια θέληση και τσαγανό, για να ορίσει την τύχη και το μέλλον του.

Όντας βέβαιος για την εμπιστοσύνη που θα του εκφράσει, δια της ψήφου του, ο ελληνικός λαός, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές –όποτε και αν αυτές γίνουν- ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να κρατήσει αναμμένη την ελπίδα και υψηλό το φρόνημα του Έθνους, μια ημέρα μόλις πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, φωτίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του ίδιου και της παράταξής του απέναντι στη συμφωνία που κυοφόρησαν οι ηγέτες της Ευρώπης, με τη χώρα μας «απλό παρατηρητή», όπως συχνά σημειώνουν στελέχη της ΝΔ.

Ξεκάθαρες θέσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλησε να κρύψει τις πεποιθήσεις του και επέλεξε να αναπτύξει εκτενώς τις απόψεις του, τόσο για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους όσο και για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό. Παράλληλα ιεράρχησε τις ανησυχίες του, τις επιφυλάξεις του αλλά και τις αγωνίες του, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς:

• Έβαλε κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η επίμαχη απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. αφού με το κούρεμα που αποφασίστηκε, το χρέος της χώρας μας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ!

• Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει έως σήμερα πανηγυρίσει 4 φορές ότι έσωσε την Ελλάδα και πρόσθεσε πως χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει για ακόμη μια φορά για το «κούρεμα» που ως πριν λίγο καιρό απέκλειε κατηγορηματικά με κάθε τρόπο.

• Ζήτησε Ανάκαμψη, τονίζοντας πως αισθάνεται «δυστυχώς», δικαιωμένος για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του

• Ως προς το ίδιο το «κούρεμα», τόνισε πως η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για το τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

• Έβαλε ξανά στο τραπέζι το θέμα της έλλειψης ρευστότητας, χαρακτηρίζοντας της ως «το νούμερο ένα πρόβλημα της Οικονομίας» ενώ δεν έκρυψε την βαθιά του ανησυχία για το τι επιπτώσεις θα έχει στην Ευρωζώνη αυτή η απόφαση, πέρα από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ο αρχηγός της ΝΔ, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, θέλησε μάλιστα να είναι ξεκά

Keywords
Τυχαία Θέματα