Οι γονείς δε θέλουν Ρομά μαθητές σε 2 δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου

Σάλο έχει προκαλέσει η αντίδραση των γονέων στο 7ο και 10 δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου στη δημιουργία τμημάτων για τη φοίτηση παιδιών των Ρομά.

Ο σύλλογος γονέων μάλιστα έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία την προηγούμενη Δευτέρα, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν να μην γίνουν δεκτά τα παιδιά Ρομά και μόλις 4 να γίνουν, ενώ βρέθηκε μία άκυρη ψήφος. Το συγκεκριμένο σχολείο

βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οικογένειες Ρομά., σύμφωνα με το egklimatikotita.gr

Οι γονείς αντιδρούν καθώς όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου η δημιουργία τάξης για παιδιά Ρομά «είναι επικίνδυνη για τα υπόλοιπα παιδιά που φοιτούν ήδη στα σχολεία μας σε επίπεδο υγειονομικό. Θα φοιτήσουν παιδιά χωρίς να έχουν εμβολιασθεί εγκαίρως και καταλλήλως, τα οποία δεν τηρούν κανένα στοιχειώδη κανόνα προσωπικής υγιεινής με άμεσο κίνδυνο μετάδοσης βαρύτατων ασθενειών στους ήδη μαθητές»

Αναφέρουν επίσης ότι θα φοιτήσουν παιδιά από 6 έως και 11 ετών με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, νοοτροπία και έκφραση από τους ήδη φοιτούντες μαθητές».

Οι γονείς θεωρούν επίσης πως τα παιδιά των Ρομά που θα φοιτήσουν εκεί έχουν βίαιη συμπεριφορά, διαφορετική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, και παραβατική δράση, «όπως έχει αποδείξει η εμπειρία από όμοιες πρωτοβουλίες του Υπ.Παιδείας σε γειτονικά μας σχολεία»

Σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της Εκπαίδευσης, το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, να μην κάνει δηλαδή διακρίσεις στα παιδιά και οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να λυθεί το θέμα ομαλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα