Ο ΛΑΟΣ απορρίπτει την οπτική του Θ. Αγγελόπουλου!

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη στη Βουλή για τον Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Παρότι η απώλεια του σκηνοθέτη συγκλόνισε τον κόσμο του κινηματογράφου και ο Τύπος αναφέρθηκε εκτεταμένα στο έργο του, ο Ηλίας Πολατίδης βρήκε την ευκαιρία να αποκηρύξει ιδεολογικά το

έργο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, η οπτική του οποίου «δεν ήταν οπτική της Ελλάδας», αλλά οπτική «ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990».

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, που εξήρε το έργο του σκηνοθέτη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990».

Επίσης, ανέφερε ότι τα έργα «Η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα» και «το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», ουσιαστικά τάσσονται υπέρ της κατάργησης των συνόρων.

«Είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία», προσέθεσε ο κ Πολατίδης, που ζήτησε να αποφευχθούν οι υπερβολές» καθώς «και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται».

Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Δόλλης χαρακτήρισε τον Θ. Αγγελόπουλο «μεγάλη μορφή του παγκόσμιου πολιτισμού» και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και την αγάπη του προς την οικογένειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα