Ο Έβδομος Γιος

Έρχεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου

18oς αιώνας. Ο πόλεμος μεταξύ του υπερφυσικού και των ανθρώπων μαίνεται... Ο μοναδικός πολέμιος του Κακού, ο δάσκαλος Γκρέγκορι (στο ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζεφ Μπρίτζες), ικανότατος κυνηγός μαγισσών, φυλακίζει, μαζί με τον τελευταίο μαθητευόμενό του, την πανίσχυρη Μάγισσα Μητέρα Μάλκιν (στο ρόλο η

βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Τζούλιαν Μουρ). Όμως, η Μητέρα Μάλκιν κατορθώνει για άλλη μια φορά να δραπετεύσει και είναι έτοιμη να τον εκδικηθεί και, μαζί με τους καλύτερους των ακολούθων της, να κυριαρχήσει στον κόσμο. Σε μία θανάσιμη αναμέτρηση, ο Γκρέγκορι έρχεται αντιμέτωπος με τις σκοτεινές δυνάμεις που πάντοτε ήξερε ότι θα επιστρέψουν... Έχει ελάχιστο χρόνο, μόλις μέχρι την επόμενη κόκκινη πανσέληνο, οπότε η Μητέρα Μάλκιν θα είναι πλέον πανίσχυρη, για να εκπαιδεύσει το νέο του μαθητευόμενο, Τομ Γουόρντ (Μπεν Μπαρνς), τον έβδομο γιο ενός έβδομου γιου στα απόκρυφα μυστικά της μαύρης μαγείας προκειμένου να δώσουν ένα τέλος στο σκοτάδι. Η πίστη και η αφοσίωση του Τομ θα δοκιμαστούν όταν εκείνος ερωτεύεται την πανέμορφη Άλις, η οποία είναι μισή μάγισσα και έχει αποστολή της να τους κατασκοπεύει ώστε να μαρτυρά στη Μητέρα Μάλκιν τις κινήσεις τους. Θα κατορθώσει ο Γκρέγκορι να εκπαιδεύσει έγκαιρα τον Τομ και να απαρνηθεί τα αισθήματά του για τη Μητέρα Μάλκιν ώστε να νικήσουν το σκοτάδι;

ΒΙΒΛΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

INFO

• Ο συγγραφέας Τζόζεφ Ντιλέινι, που η σειρά βιβλίων του "The Last Apprentice" έχει εξελιχτεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, εξηγεί το πώς ξεκίνησαν οι περιπέτειες του δασκάλου Γκρέγκορι και του μαθητευόμενού του, Τομ Γουόρντ «Κοντά εκεί που εργαζόμουν ως εκπαιδευτικός, η γυναίκα μου κι εγώ βρήκαμε ένα χωριό, το Stalmine, όπου αγοράσαμε σπίτι. Μια βδομάδα αφότου μετακομίσαμε εκεί, ανακάλυψα πως η εκκλησία στην αρχή του δρόμου είχε κάποτε ένα τελώνιο, το Stalmine Hall Knocker, ένα σκανδαλιάρικο πνεύμα. Συνήθιζε να πειράζει τα πάντα : τις πόρτες, τις ταφόπλακες, τους πιστούς. Τότε κάλεσαν έναν παπά που κατόρθωσε να παγιδεύσει το τελώνιο. » Και δεν ήταν αυτή η μόνη περίπτωση στο χωριό. Πολλά παλιά σπίτια της περιοχής και κάστρα θρυλούνταν πως είχαν τελώνια. Έτσι εμπνεύστηκε ο συγγραφέας τον Κυνηγό Μαγισσών, ένα είδος εξορκιστή που πολεμά τις δυνάμεις του σκότους. 17 χρόνια μετά, οι ιστορίες του έγιναν βιβλία με το πρώτο να βγαίνει το 2004 στην Αγγλία.

• Επί μια δεκαετία οι παραγωγοί αναζητούσαν ένα ενδιαφέρον θέμα για ταινία. Σε ένα ταξίδι τους στο Λονδίνο ανακάλυψαν το βιβλίο. Αυτό που τους τράβηξε στο εν λόγω βιβλίο ήταν πως απομυθοποιούσε τη μαγεία, καθιστώντας τον πόλεμο εναντίον των μαγικών πλασμάτων ένα είδος επιστήμης ή τεχνικής παρά κάτι φανταστικό. Δεν είναι μάγοι οι κυνηγοί, αλλά στρατιώτες που έχουν μελετήσει τις αδυναμίες και τις δυνατότητες κάθε πλάσματος και ξέρουν πώς να το εξοντώσουν όχι μόνο σωματικά, αλλά και εγκεφαλικά, χρησιμοποιώντας την επιστήμη. Χρησιμοποιούν φυσικά όπλα και πολεμούν τη μαγεία μέσω της γνώσης κι αυτή μεταλαμπαδεύουν με το βιβλίο σοφίας που κληρονομείται από γενιά σε γενιά κυνηγών μαγισσών.

• Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του βραβευμένου Σεργκέι Μποντρόφ, σκηνοθέτη των υποψήφιων για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας "Mongol: The Rise of Genghis Khan" και "Prisoner of the Mountains." Οι παραγωγοί ήθελαν από καιρό να συνεργαστούν με το σκηνοθέτη και του είχαν προτείνει πολλά σενάρια. Το συγκεκριμένο, όμως, σενάριο τον ενθουσίασε. Και το γεγονός πως είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης κουλτούρας από την αμερικανική, προσδίδει στην ταινία, επίσης, κάτι διαφορετικό, κάτι διεθνές και μοναδικό.

• Η αυθεντική ιστορία λαμβάνει χώρα στην Αγγλία, αλλά ο Μποντρόφ ήθελε να κάνει κάτι που να έχει απήχηση παγκοσμίως. Έτσι, πήρε την ιστορία από την Αγγλία και την τοποθέτησε σε έναν αδιευκρίνιστο τόπο όπου μένουν διάφορες φυλές, σε ένα μεσαιωνικό διεθνές χωριό.

• Για το ρόλο του Γκρέγκορι οι παραγωγοί ήθελαν κάποιον που να είναι μεν μεγάλος, αλλά συνάμα γεμάτος ζωή, γοητεία και ενέργεια. Και τα βρήκαν όλα στο πρόσωπο του βραβευμένου με Όσκαρ Τζεφ Μπρίτζες, ο οποίος ήθελε να συνεργαστεί με το σκηνοθέτη. «Ο Δάσκαλος Γκρέγκορι είναι ο τελευταίος μιας αδελφότητας ιπποτών που ήταν όλοι έβδομοι γιοι έβδομων γιων. Το αν είσαι ο έβδομος γιος ενός έβδομου γιου σημαίνει πως είσαι επτά φορές πιο δυνατός, έξυπνος και θαρραλέος σε σχέση με έναν μέσο άνθρωπο.»

• Το ρόλο του έβδομου γιου αναλαμβάνει ο Μπεν Μπαρνς (ο Πρίγκιπας Κάσπιαν από τη σειρά ταινιών Τα Χρονικά της Νάρνια), ενώ εκείνον της μάγισσας Μητέρας Μάλκιν η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Τζούλιαν Μουρ που ξανασυναντιέται κινηματογραφικά με τον Τζεφ Μπρίτζες μετά την ταινία The Big Lebowski (1998). «Είμαι η βασίλισσα των μαγισσών και η νέμεση του Γκρέγκορι, με τον οποίο μας συνδέει και ένα παρελθόν. Είμαι πολύ κακιά κι αυτό γιατί οι άνθρωποι, εδώ και αιώνες, καταδιώκουν και βασανίζουν τις μάγισσες. Ονομάζομαι Μητέρα γιατί παγίδευα εγκύους, λέγοντας πως θα τις φροντίσω, κι εγώ έπινα το αίμα των μωρών τους. αυτό με έκανε παντοδύναμη. » Στο ρόλο της Άλις βρίσκουμε την τάχιστα ανερχόμενη Σουηδέζα Αλίσια Βικάντερ.

• Το σενάριο είναι των Ματ Γκρίνμπεργκ, Τσαρλς Λέβιτ και Στίβεν Νάιτ και βασίζεται στο μυθιστόρημα Ο Μαθητευόμενος του Σπουκ, του Τζόσεφ Ντιλέινι. Στην ομάδα παραγωγής ξεχωρίζουν ο Νιούτον Τόμας Σίγκελ (διευθυντής φωτογραφίας στην ταινία Drive) και ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάντε Φερέτι (σκηνογράφος στην ταινία Hugo).

Keywords
Τυχαία Θέματα