Ο Χρόνης Αηδονίδης στο Ηρώδειο, σε μία συναυλία μνήμης και παράδοσης

15:32 9/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Τα δικά μας τα γλέντια δεν περνάνε κρίση γιατί δεν απαιτούνται πολλά χρήματα, γίνονται στην πλατεία του χωριού, στα καφενεία και ο κόσμος έρχεται και περνάει καλά.

Μάλιστα, επειδή πλανάται ο μπαμπούλας της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των λαών - και αυτών που έχουν παράδοση και αυτών που δεν έχουν - οι Έλληνες συσπειρώνονται γύρω από την παράδοση.

Όταν κινδυνεύει να ισοπεδωθεί ένας τέτοιος πολιτισμός όπως ο Ελληνικός, οι πολίτες αντιδρούν και συσπειρώνονται» είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Χρόνης Αηδονίδης για την συναυλία μνήμης και παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Ηρώδειο.

Ο Χρόνης Αηδονίδης, πλαισιωμένος από αυθεντικά παραδοσιακά συγκροτήματα που θα έρθουν από τη Θράκη ειδικά για την συναυλία στην Αθήνα, καθώς και από τους μαθητές του, θα προσφέρει στο κοινό μια περιήγηση στην ιστορία και την μουσική παράδοση της Θράκης, στα νανουρίσματα της Μακεδονίας, στους εντόνους ρυθμούς του Πόντου και στα μοιρολόγια της Σμύρνης.

Επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, αλλά και μια παιδική χορωδία με μικρούς ταλαντούχους χορωδούς ηλικίας πέντε έως δέκα ετών, διακόσιοι συνολικά συντελεστές, θα συμπράξουν επί σκηνής σε μία εκδήλωση που θα έχει άρωμα Θράκης και Σμύρνης. Στο πλευρό του Χρόνη Αηδονίδη θα είναι οι ερμηνευτές Πέτρος Γαϊτάνος και Γιώτα Νέγκα.

Επίσης, θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» από το Αιγίνιο σε χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Βύσσας Έβρου σε χορούς Ανατολικής Θράκης με εντυπωσιακές αυθεντικές στολές.

Θα γίνει προβολή ιστορικών φωτογραφιών και slides από την Θράκη, ενώ έξω από το Ηρώδειο θα υπάρχει έκθεση ψηφιοποιημένων χαρτών της Θράκης.

Η συναυλία θα δοθεί στη μνήμη της θλιβερής επετείου της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την εκχώρηση της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα