Νίμιτς: «Δύσκολο ζήτημα» το Σκοπιανό

Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» και χωρίς να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος συνέχισης των συνομιλιών, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε στην…

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα». Ανέφερε δε ότι την Τρίτη (11/11) είχε χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών και σήμερα είχε δίωρη από κοινού συνάντηση και ότι συζητήθηκαν τα «βασικά θέματα» για «να προσεγγίσουμε προς μία λύση», όπως είπε, «η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί και στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ

του ΟΗΕ επεσήμανε επίσης ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τους «επόμενους μήνες», χωρίς αυτή τη φορά να διευκρινίσει αν θα ξανακαλέσει τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων στη Νέα Υόρκη ή αν θα μεταβεί ο ίδιος στις δυο χώρες και πότε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ.Νίμιτς τόνισε ότι «δεν πετύχαμε καμία πρόοδο (κατά τη σημερινή συνάντηση)» και ότι «οι δυο πλευρές έχουν μια καλύτερη διαμορφωμένη ιδέα για τον στόχο των συνομιλιών», προσθέτοντας επίσης ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία».

Σε σχετική ερώτηση, δεν θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αμφίπολη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ενθάρρυνσή» του σε κάθε είδους ανασκαφές που αναδεικνύουν ιστορικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι ο νέος αντιπρόσωπος των Σκοπίων στις συνομιλίες «ουσιαστικά επανέλαβε τις ίδιες σκέψεις τις οποίες έχουν τα Σκόπια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το καινούριο να σας πω», προσθέτοντας ότι «σήμερα, δεν υπήρξαν καινούριες ιδέες. Καινούριες ιδέες θα υπάρξουν τον επόμενο χρόνο, τώρα σε ποιο μήνα θα το κάνει (πότε ο κ. Νίμιτς θα καλέσει για νέες συναντήσεις) δεν ξέρουμε. Ίσως στο μέλλον να βγει κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα