Με χιόνια ξύπνησε η Αθήνα - Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα

Στα «λευκά» ξύπνησε η Αθήνα - Προβλήματα από τις χθεσινές χιονοπτώσεις – Υποχωρούν τα φαινόμενα σήμερα (Πέμπτη 19/2) αλλά ο…

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και κατά τόπους, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης, χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ και στο Ιόνιο 3

με 5 μποφόρ. Νωρίς το πρωί, αλλά και τις βραδινές ώρες οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, αλλά το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Χιόνια στο ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα η Αττική, καθώς σε πολλές περιοχές ακόμα και στο κέντρο των Αθηνών η χιονόπτωση ήταν τέτοια, που το «έστρωσε» έστω και λίγα εκατοστά.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου Παλλήνης Αθανάσιου Ζούτσου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη. Η κακοκαιρία θα κρατήσει κλειστούς και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Παλλήνης.

Για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα αποφασιστεί ξεχωριστά από τους διευθυντές τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κλειστό θα παραμείνει και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ την Παρασκευή τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία σε όλο το Δήμο Πεντέλης, τις Αφίδνες, το Καπανδρίτι, τα Βίλια και το Πολυδένδρι. Επίσης στο Πικέρμι και στο Νταού Πεντέλης. Στα Βριλήσσια αλλά και στο Διόνυσο θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10.00.

Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία στη Φλώρινα.

Προβλήματα στους δρόμους από τον παγετό και τις χιονοπτώσεις

Από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, στον νομό Χαλκιδικής, αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Ταξιάρχη - Αρναία, μέσω Χολομώντα), Θεσσαλονίκης - Ταξιάρχη, από Παλαιόκαστρο έως Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου - Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος, όπως, επίσης, στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ.

Στην Καστοριά, λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χλμ, ενώ στον ίδιο δρόμο, από το 18ο έως το 28ο χλμ, τα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από το 13ο έως το 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος) και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος) (νομός Καρδίτσας), όπως επίσης, στην εθνική οδό Βόλου - Ζαγοράς Μαγνησίας (Άνω Κλάδος), από το 25ο έως το 38ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης Λάρισας - όρια Νομού Πιερίας, από το 1ο έως το 10ο χλμ. Επίσης, στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτης, από το 22ο χλμ έως το 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στις επαρχιακές οδούς Πύλης - Μεσοχώρας, από το 4ο χλμ έως το 55ο χλμ και Καλαμπάκας -Ασπροποτάμου, από το 35ο έως το 68ο χλμ, καθώς και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Τρικάλων.

Στην Αττική λόγω του χιονιού είναι κλειστοί οι δρόμοι στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μέχρι τον Άγιο Πέτρο, στην Κατεχάκη στα φανάρια του Καρέα και στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα