Λήμνος: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση αγριοκούνελων

Την απαγόρευση της κατανάλωσης αγριοκούνελων στη Λήμνο ανακοίνωσε το τμήμα της Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού, καθώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των συγκεκριμένων ζώων από τον ιό της μυξομάτωσης.

Τα πρώτα κρούσματα εντοπίσθηκαν πριν από έναν μήνα από κυνηγούς στη Λήμνο, οι οποίοι και συνεργάστηκαν με το αρμόδιο τμήμα Κτηνιατρικής, το οποίο έστειλε για εργαστηριακό έλεγχο τα αγριοκούνελα που είχαν νοσήσει.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, επανεπιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η παρουσία του ιού της μυξομάτωσης των κουνελιών σε πληθυσμούς αγριοκούνελων σε διάφορες περιοχές του

νησιού.

Το γεγονός χαρακτηρίζεται κατ' αρχάς θετικό αφού θα αποκατασταθεί η διατάραξη που είχε δημιουργηθεί στους πληθυσμούς αγριοκούνελων του νησιού των οποίων ο αριθμός είχε αυξηθεί δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες.

Από το τμήμα Κτηνιατρικής Λήμνου γίνεται ενημέρωση στους κυνηγούς και εκτροφείς κουνελιών ότι πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το τμήμα Κτηνιατρικής Λήμνου όταν διαπιστώσουν ύποπτα για τη νόσο ζώα.

Keywords
Τυχαία Θέματα