Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο αν. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης

Ο Δημήτρης Στρατούλης αναλαβάνει αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Γεννημένος στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1958, ο Δημήτρης Στρατούλης σπούδασε Νομική και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, όπου διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων. Υπηρξε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου του ΟΤΕ, καθώς και

μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της.

Ο Δημήτρης Στρατούλης υπήρξε στέλεχος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ από την ίδρυσή του, τον Φεβρουάριο του 2003, όπως και της οργανωτικής επιτροπής του 4ου ευρωπαϊκού κοινωνικού φόρουμ, που έγινε στην Αθήνα τον Μάϊο του 2006.

Παράλληλα ο κ. Στρατούλης υπήρξε μέλος - ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ - στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την ανεργία και την επαγγελματική κατάρτιση).

Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής Πολιτικής του, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ από το πρώτο συνέδριό του, το 1991.

Ο Δημήτρης Στρατούλης έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πριν το 1991.

Άξιο αναφοράς είναι και το συγγραφικό του έργο, καθώς είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι εργασιακές σχέσεις στη δίνη του νεοφιλελεύθερου τυφώνα» (Ελληνικά Γράμματα, 2005) και του συλλογικού βιβλίου «Ανεργία και Απασχόληση στην Ελλάδα».

Εκλέγεται βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα