Κρήτη: Διώχνουν συμβασιούχους άρον άρον και πριν γίνει στο Εφετείο!

Αναβρασμός επικρατεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου να διώξει εδώ και τώρα τους συμβασιούχους που εργάζονται από το 2004 σε διάφορες υπηρεσίες!

Την έξοδο από την εργασία τους βλέπουν υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοικησης Κρήτης που ειδοποιήθηκαν προχθές ότι πρέπει να...αποχωρήσουν παρά την έφεση που έχουν ασκήσει! Και οι

ίδιοι ζητούν από τον γραμματέα κ.Δεικτάκη και τους φορείς να πάρουν θέση χαρακτηρίζοντας την ερμηνεία του νόμου αυθαίρετη.

Η πρώτη κίνηση κατά των συμβασιούχων –πρόκειται για εργαζομένους με σύμβαση έργου στην τότε Περιφέρεια Κρήτης σημερινη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης- είχε γίνει πριν 3 χρόνια. Ωστόσο, η πρώτη δικαστική μάχη είχε κερδηθεί. Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν αποφασισθεί στις 07/02/2011 και είχαν ισχύ μέχρι τελεσίδικής Εφετειακής τώρα με ερμηνεία του Νόμου Αθανασίου από διοικητικούς υπαλλήλους και με την συμβολή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανατρέπονται! Και τους ζητούν να απομακρυνθούν από την Υπηρεσία χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι έχουν προσφύγει στο Εφετείο!

“Εμείς βρισκόμαστε στην υπηρεσίαμετά από διαδοχικές συμβάσεις έργου από το 2004 και μέχρι το 2010 .Προσφύγαμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουμε τη μονιμότητα μας καθώς καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας .Έτσι καταθέσαμε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ.Περπαταρη Δημήτριο ταυτόχρονα είχαμε το δικαίωμα να καταθέσουμε και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην υπηρεσία μέχρι την εκδίκαση της αγωγή. Έτσι και έγινε ,εκδόθηκε λοιπόν η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων (810/2011) που ανέφερε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην Υπηρεσία μας μέχρι τελεσίδικης εφετειακής απόφασης" αναφέρουν οι απολυμένοι.

“Στις 29/10/2013 συζητήθηκε η αγωγή μας στο καθ ύλην δικαστήριο και εκδόθηκε απόφαση στις 16/12/2013 με αρ.3358/2013 η οποία είναι αρνητική. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες καθώς κατατέθηκε μέσα σε προθεσμία νόμιμη η έφεση κατά της απόφασης εκδίκασης της κυρίας αγωγής.

Στις 14/01/2014 ενημερωθήκαμε από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι θα πρέπει να απομακρυνθούμε από την Υπηρεσία με προφορική εντολή καθώς ενημερώθηκαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και με βάση την οδηγία που εκδόθηκε από το υπουργείο Ηλεκτρονική διακυβέρνησης στις 09/01/2014.” Αναφέρει και τονίζει:

“Θα θέλαμε να μάθουμε κατά πόσο είναι αναδρομική η ισχύ του Νόμου Αθανασίου και το πόσο έχει τη δυνατότητα να αναιρεί προηγούμενη Δικαστική απόφαση.

Επίσης θα θέλαμε τη στήριξη προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή μας στην Υπηρεσία και η αμοιβή μας για τις υπηρεσίες μας.”

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα