Κόρινθος: Βρήκε κρυμμένο θησαυρό και τον παρέδωσε!

13:51 5/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχτηκε λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι Ιστορίας».

Ένας νεαρός έκανε βόλτες με τη μότο κρός μηχανή του στο Δερβένι Κορινθίας. Κάποια στιγμή το μάτι του έπεσε πάνω σε μια σπηλιά που είχε μπροστά από την είσοδό της σκάματα.

Η περιέργεια τον οδήγησε να δει τι υπάρχει και έπεσε πάνω σε κάποια αρχαία αντικείμενα.

Αμέσως επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσούκαλη για να του ζητήσει πληροφορίες αλλά και οδηγίες σχετικά με την παράδοση τους στις αρμόδιες αρχές.

Ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας του

βιβλίου «Λαθρέμποροι ιστορίας» που έχει άμεση σχέση με την αρχαιοκαπηλία και τον κρυμμένο θησαυρό της πατρίδας μας του είπε να περιμένει ενημέρωση του.

Επικοινώνησε με το τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και σε συνεννόηση με τον Διοικητή το Σάββατο 2-2-13 το πρωί με τη συνδρομή αρχαιολόγου μετέβη ένα κλιμάκιο στο χώρο όπου είχε ανακαλύψει ο νεαρός φιλόπατρις τα αρχαία.

Οι έρευνες του Γιώργου Τσούκαλη και των συνεργατών του αλλά και των αρμόδιων αρχών έφεραν στην επιφάνεια το κρυμμένο μυστικό.

Δέκα αρχαία αντικείμενα της Ρωμαϊκής περιόδου καλοδιατηρημένα και μοναδικά.

Η αξία των ευρημάτων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη καθώς εκκρεμεί η σχετική μελέτη τους από τις αρμόδιες αρχές.

Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ένα νέο παιδί που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε μια 100% πράξη αγάπης για τη πατρίδα του βρήκε και παρέδωσε ένα θησαυρό που αποτελεί μέρος του τεράστιου και ανεξερεύνητου πλούτου της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα