Η Σύνοδος Κορυφής, η ύφεση και ο Γ. Στουρνάρας στα πρωτοσέλιδα

Οι διαβουλεύσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η επιλογή του κ. Στουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και οι προβλέψεις για ύφεση της ελληνικής οικονομίας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "285.000 ευρώ χάνει το κράτος για κάθε μικρό μαγαζί που βάζει λουκέτο... !".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότερα από 8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση κοστίζουν στο κράτος τα λουκέτα των επιχειρήσεων εξαιτίας της οικονομικής

κρίσης. Κάθε «λουκέτο» σε επιχείρηση επιβαρύνει το Δημόσιο από 13.000 έως 285.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος, την απώλεια φόρων, δημοτικών τελών, ασφαλιστικών εισφορών, φόρου εισοδήματος από ενοίκια, καταβολή επιδομάτων ανεργίας, κλπ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το ισχυρό χαρτί του Σαμαρά ο Γιάννης Στουρνάρας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άνθρωπος της αγοράς με πετυχημένη θητεία σε κορυφαίες θέσεις και με τολμηρές ιδέες ο νέος τσάρος της Οικονομίας. Η επιλογή του έγινε με βασικό κριτήριο την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η Οικονομία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δωράκι στον Τσίπρα από το ΙΑΣΩ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί ως ηγέτης αριστερού κόμματος να μη δέχεται μύγα στο σπαθί του για τα σκάνδαλα ή τις υπόνοιες σκανδάλων άλλων πολιτικών, αλλά στο... δωράκι των 4.600 ευρώ του πολυτελέστατου ιδιωτικού μαιευτηρίου όπου γεννήθηκε χθες το δεύτερο αγόρι του ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε (αν και έπρεπε!) να πει «όχι», παρότι είναι σαφέστατα νόμιμο, αλλά όχι και ηθικό!".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο τείχος του Βερολίνου από τη Μέρκελ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, η Άνγκελα Μέρκελ απορρίπτει κάθε σχέδιο για κοινή διαχείριση στο χρέος των κρατών της Ευρωζώνης. Η Γερμανίδα καγκελάριος υψώνει τείχος εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής και της συνάντησης με τον Φρ. Ολάντ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τι... ξημερώνει στη Χρυσή Αυγή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι σταθμοί μιας μεγάλης πορείας στον πατριωτικό χώρο, αλλά και ερωτηματικά για σχέσεις «μελών» της με το σατανισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκπτώσεις και δόσεις στους φόρους για τους αδύναμους".

Η εφημερίδα γράφει "σχέδιο για την ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών. Έως 60 δόσεις και μείωση προσαυξήσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία για όσους μπορούν να αποδείξουν την οικονομική τους στενότητα".

ΕΣΤΙΑ: "Τί θά γίνη μέ τούς φόρους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν και έδωσαν στην δημοσιότητα τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα δεν αναφέρεται κάτι για τους φόρους, που να συγκλίνη προς τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας".

Η ΑΥΓΗ: "Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γ. Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Β. Ράπανου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κτηματολόγιο. Η διαδικασία και ο χρόνος εξέτασης

Keywords
Τυχαία Θέματα