Η εργατική πρωτομαγιά στον κόσμο (vid+pics)

13:43 1/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Την 127η επέτειο από την αιματοβαμμένη απεργία των εργατών στο Σικάγο για το 8ωρο τίμησαν εκατομμύρια εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.


Στο Μπαγκλαντές χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν στη Ντάκα, μια εβδομάδα μετά την κατάρρευση του8ώροφου κτηρίου που στέγαζε βιοτεχνίες ρούχων, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 413 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 2.400.

Στην Ινδονησία, οι πορείες των διαδηλωτών είχαν κατάληξη

στο προεδρικό μέγαρο, στην Τζακάρτα, όπου τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς στη χώρα και την αύξηση των κοινωνικών παροχών.

Στην Ταϊλάνδη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασιλική Πλατεία της Μπανγκόγκ για να θέσουν στην κυβέρνηση πλαίσιο 11 σημείων, για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης του λαού της χώρας.

Στη Ρωσία, η εργατική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε με μεγάλη συγκέντρωση στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, όπως το μακρινό Βλαδιβοστόκ.

Στην Τουρκία εργατικά συνδικάτα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) είχαν καλέσει σε συγκέντρωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, με κεντρικό σύνθημα την απόρριψη των πολιτικών της αντίδρασης, του σκοταδισμού, της κυριαρχίας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Στο μεταξύ μικροεπεισόδια σημειώνονται μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Μπεσίκτας, δύο χλμ από την πλατεία Ταξίμ. Η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα