Η Αμερική ήρε τις κυρώσεις προς τη Λιβύη

H αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε άρση της πλειοψηφίας των κυρώσεων που είχε επιβάλλει στη Λιβύη, όταν ήταν ακόμη στην εξουσία ο Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.


«Μετά τις διαβουλεύσεις με τη νέα λιβυκή κυβέρνηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν την πλειοψηφία των αμερικανικών κυρώσεων» εναντίον της χώρας αυτής, δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ,

εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα.

Ακόμη δεν παρέλειψε να διευκρίνισε πως «οι πόροι της οικογένειας Καντάφι και των πρώην μελών του καθεστώτος Καντάφι στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν παγωμένοι».

Λίγο νωρίτερα, διπλωμάτης χώρας-μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ήρε χθες τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στην κεντρική τράπεζα της Λιβύης και σε μια θυγατρική της επενδυτική τράπεζα.

Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται σε αποδέσμευση κεφαλαίων των χρηματοπιστωτικών αυτών ιδρυμάτων ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας στη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως η κεντρική τράπεζα της Λιβύης και η Libyan Foreign Bank (LFB) αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των θεσμών στους οποίους είχαν επιβληθεί κυρώσεις το Φεβρουάριο, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου, καθώς ελέγχονταν από το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι - πριν από την ανατροπή και το θάνατό του τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα