Φωτογραφίες συλλογής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Μόσχα

Ο μεγάλος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ αγαπούσε με πάθος την ζωγραφική, θαύμαζε διάφορα αντικείμενα πολυτελείας και ήταν τακτικός πελάτης των μεγάλων Οίκων Δημοπρασιών. Τις φωτογραφίες των θησαυρών από τη συλλογή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ μπορεί να τις δει κανείς σε έκθεση που εγκαινιάστηκε στη Μόσχα στην γκαλερί «Οίκος Νασιόκιν».

Το 1961, μετά από την ολοκλήρωση της περιοδείας των μπαλέτων του θεάτρου Κίροφ του Λένινγκραντ στο Παρίσι, ο σολίστ του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ηλικίας 23 ετών ζήτησε πολιτικό

άσυλο και έμεινε στη Γαλλία. Έκανε μια ιλιγγιώδη καριέρα. Τον χειροκρότησαν οι ενθουσιώδες θεατές όλων των ηπείρων και τον αποκαλούσαν «θεό του χορού». Για τις εμφανίσεις του έπαιρνε μυθικές αμοιβές και τεράστια χρηματικά ποσά δαπανούσε για την αγορά πολλών και ποικίλων αντικειμένων πολυτελείας.

Τρία χρόνια μετά το θάνατο του Νουρέγιεφ, οι πολυτελέστατες επενδύσεις των διαμερισμάτων και σπιτιών του προτάθηκαν για δημοπρασία. Η συλλογή έπαψε να υπάρχει, αλλά έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες τις οποίες μπορεί να δει κανείς στην έκθεση στη Μόσχα. Η έκθεση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να κοιτάξουν στον καταπληκτικό λαμπρό και πολυτελέστατο κόσμο στον οποίο ζούσε ο διάσημος χορευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα