Φλαμπουράρης: Οι φόροι του 2015 βάσει των νέων ρυθμίσεων της κυβέρνησης

Xαμηλούς τόνους για το πρόβλημα ρευστότητας που γιγαντώθηκε χθες μέσω διαρροών από κυβερνητικές πηγές που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αλλά…

"Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη φορολογία και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ τον Μάρτιο είπε: "αν δεν έχουμε μαζέψει

το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών". Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι "δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς".

Για τον ΦΠΑ ο κος Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί, διότι, όπως επισήμανε η αύξησή του δεν θα φέρει επιπλέον έσοδα και ξεκαθάρισε ότι οι φόροι του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Για τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "μια πάρα πολύ παραγωγική ΚΟ με στήριξη του email, με κριτική και με απόρριψη".

Οπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Φλαμπουράρης, σχετικά με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, 18 βουλευτές είτε τάχθηκαν εναντίον της συμφωνίας είτε εξέφρασαν εντονότατο προβληματισμό, ωστόσο τελικά 5 ψήφισαν κατά και 5 λευκό. Μεταξύ αυτών που ψήφισαν λευκό ήταν, όπως ανέφερε ο υπουργός, ο Π. Λαφαζάνης, ενώ με τη συμφωνία διαφώνησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εκτίμησε ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες σε ένα τέτοιο κείμενο που “δεν ήταν σαφές και δεν ήταν 100% στη γραμμή” που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή απάντησε ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, ωστόσο η δική του γνώμη, όπως είπε, είναι ότι πρέπει να έρθει στο Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα