Εξώδικα της ΠΝΟ για τα κοινωνικά δικαιώματα των ναυτικών

Μέχρι τις 15 Μαρτίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα έχει αποστείλει στους αρμόδιους φορείς τα εξώδικα για την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα τονίζει την αποφασιστικότητά της να προασπίσει τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτικών, ζητώντας να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ

και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Σημειώνεται ότι σήμερα στα γραφεία της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Προσωπικού του Οίκου Ναύτου, των Εργαζομένων της Εστίας Ναυτικών, των Πολιτικών Υπαλλήλων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λασιθίου, Γ. Πλακιωτάκης, τονίζει στην ανακοίνωση του πως «Η συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, ενόψει και των εορτών του Πάσχα, βάζει σε ανησυχία όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας.» Ακόμα, επισημαίνει ότι ην απόφαση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου είναι αδικαιολόγητη και ανεξήγητη, ενώ τέλος, αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως αυτή Δημοκρατία δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτέλειας του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα