Εξηγήσεις Χαϊκάλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καταθέτει σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μετά τις αποκαλύψεις για επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του 3213/2003 απαγορεύεται στους βουλευτές η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών. Αν διαπιστωθεί η αγορά μετοχών, εφαρμόζεται το άρθρο του νόμου για ανακριβή ή αναληθή δήλωση πόθεν έσχες, που επισείει τιμωρία με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 10.000-500.000 ευρώ.

Ο κ. Χαϊκάλης καλείται ενώπιον των μελών της επιτροπής μετά από αίτημα της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή να διευκρινιστεί από ποια

δραστηριότητα έπαιρνε πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο χρήματα ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.

Ερώτημα πλέον της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι για ποιο λόγο χρήματα επεστράφησαν στον βουλευτή από τον κ. Αποστολόπουλο.

Στο μεταξύ, την ακριβή διατύπωση των δηλώσεων του Παύλου Χαϊκάλη ότι έδωσε 5.000 ευρώ στον κ. Αποστολόπουλο για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό αναμένει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Καλατζής, προκειμένου να συγκαλέσει την Επιτροπή εντός της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα