Έβρος: «Βούλιαξε» η σιδηροδρομική γραμμή

10:28 9/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Κάτω από το νερό είναι η σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ από την Τετάρτη (04/02) από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο,…

Η κυκλοφορία των τρένων έχει διακοπεί από τις 15.45 της 4ης Φεβρουαρίου, ενώ η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία

της γραμμής.

Τις "πληγές" τους μετρούν οι κάτοικοι στον Έβρο, περιμένοντας να αποτραβηχτούν τα νερά ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η στάθμη των νερών στην κοίτη του ποταμού Έβρου παρουσιάζει πτωτική τάση. Ωστόσο, η αποστράγγιση των υδάτων τόσο από τις κατοικημένες περιοχές, όπως τα Λαγυνά, όσο και από τις πλημμυρισμένες καλλιεργημένες εκτάσεις εκτιμάται πως θα πάρει χρόνο, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι κάτοικοι στον οικισμό του Πόρου, που είχε εκκενωθεί προληπτικά, επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται, μέρα με την ημέρα, και η ζωή στα Λαγυνά. Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων σπιτιών στην πλαγιά του οικισμού περιμένουν και αυτοί την απομάκρυνση των νερών ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίας αποκατάστασης των ζημιών.

Οι καιρικές συνθήκες, το τελευταίο 24ωρο, λειτουργούν βοηθητικά ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση στη στάθμη των νερών, ενώ ευχή όλων των αρμόδιων παραγόντων αλλά και των κατοίκων της περιοχής είναι να μην υπάρξει επιδείνωση, με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι μεγάλοι υδάτινοι όγκοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων που υπάρχουν είναι πολύ περιορισμένες καθώς χρειάζεται υπομονή και χρόνος.

"Στην παρούσα χρονική στιγμή", τόνισε, "δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα, καθώς τα αναχώματα είναι ακόμα μέσα στα νερά και λασπωμένα και οι εκτάσεις πλημμυρισμένες. Πρέπει να αποτραβηχτούν τα νερά ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάστασή τους. Σε κάθε περίπτωση, τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας και οι τοπικές αρχές παραμένουν και ετοιμότητα και εγρήγορση".

Keywords
Τυχαία Θέματα