‘Ερογλου: Δεν φεύγουν τα τουρκικά πλοία από την ΑΟΖ

«Η Τουρκία δεν αποσύρεται από την ΑΟΖ και εμείς συμφωνούμε με την Άγκυρα για τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική…

Συγκεκριμένα ο Έρογλου είπε ότι "οι Τ/κ θα δράσουν με γνώμονα τα δικαιώματα που έχουν στους υδρογονάνθρακες" και δεν θα δεχθούν καμία προϋπόθεση και όρο για επιστροφή στις συνομιλίες.

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία με τον Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση εποικοδομητική.

Επίσης

ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τον ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα παροτρύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να επιστρέψει στις συνομιλίες και ότι η στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι να γίνει διάλογος με αποτελέσματα το συντομότερο.

Για την κάθοδο στο νησί του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι δεν αναμένει ο κ. Άιντα να φέρει οποιεσδήποτε προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ έχουν απορρίψει όλες τις προτάσεις για να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Πρόσθεσε ότι μιλώντας στο τηλέφωνο με τον κ. Άιντα σχημάτισε την εντύπωση ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος και ότι σκοπεύει να παροτρύνει την ηγεσία των Ε/κ να επιστρέψει στις συνομιλίες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι θετικό το γεγονός ότι επισκέπτονται το νησί την ίδια περίοδο τόσο ο Άιντα όσο και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Λίντιγκτον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα