Επίσκεψη Τόσκα στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Την 1η Στρατιά και το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας στην Λάρισα καθώς και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο επισκέφθηκε…

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των δύο σχηματισμών, να ακούσει τα προβλήματα που έχουν αλλά και τις προτεραιότητες που θέτουν και να μιλήσει με το προσωπικό το οποίο αγωνίζεται νύχτα-μέρα προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας κάτω από δύσκολες συνθήκες και να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Εξάλλου,

απατώντας σε σχετικό ερώτημα, αν εκτιμά ότι θα επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, ο υφυπουργός Άμυνας ανέφερε ότι τελικά θα υπάρξει λύση με την Ευρώπη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «η Ευρώπη δεν μπορεί να επιλέξει άλλους δρόμους που δεν θα είναι προς το συμφέρον της και θα αποσταθεροποιούν και την ίδια. Δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα μας χωρίς την βοήθεια που παίρνει κάθε χώρα, γιατί κάθε χώρα παίρνει δάνεια όπως και κάθε επιχείρηση. Επομένως, πιστεύουμε ότι τελικά θα βρεθεί λύση με παραχωρήσεις, όχι σε στρατηγικά θέματα και σε κόκκινες γραμμές τις οποίες έχει θέσει η Κυβέρνηση.»

Ο κ. Τόσκας, που συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρ. Βαΐτση και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ιων. Ταφύλλη, συναντήθηκε με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Ιωαν. Ηλιόπουλο και τον αρχηγό ΑΤΑ αντιπτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των δύο στρατιωτικών σχηματισμών ενώ είχε συνάντηση και με το προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα