Επιχείρηση του τουρκικού στρατού στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ

Σε συριακό έδαφος εισήλθε το Σάββατο (21/02) ο τουρκικός στρατός στο πλαίσιο επιχείρησης με στόχο την απομάκρυνση Τουρκων στρατιωτών που…

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιχείρηση αν και κατά τη διάρκειά της ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του.

Περίπου 100 οχήματα του τουρκικού στρατού, περιλαμβανομένων 39 αρμάτων μάχης, εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου για να απομακρύνουν δεκάδες Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι φρουρούν το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ,

ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επιχείρηση ήταν επιτυχής και οι 38 στρατιώτες επέστρεψαν με ασφάλεια στην Τουρκία, δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Άγκυρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν ζήτησε άδεια ή βοήθεια για την αποστολή, όμως επεσήμανε ότι ενημέρωσε τους εταίρους του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση.

Ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι τα λείψανα του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του Οσμάν Α’ ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα μεταφερθούν σε μια άλλη περιοχή της Συρίας που έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα