Εκλογές 2015: Το εκλογικό τμήμα - «φάντασμα»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την αναφορά για «σχολείο-φάντασμα» στη Νίκαια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, στο 316 εκλογικό τμήμα της Νίκαιας υπάρχουν 712 εγγεγραμμένοι, αλλά μέχρι τις 13:00 δεν είχει προσέλθει ούτε ένας. Μάλιστα, όπως είπε στο Mega η

δικαστική αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος, Αφροδίτη Μακρή, «το 65% των εγγεγραμμένων πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι ημερομηνίες γέννησης που αναγράφονται είναι για παράδειγμα του 1900 και του 1903».

Η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει « ότι οι εκλογικοί κατάλογοι με τον αριθμό των εκλογέων και τα εκλογικά τμήματα προκύπτουν από τους τηρούμενους στο Υπουργείο Εσωτερικών εκλογικούς καταλόγους και παραδίδονται από αυτό στην Περιφέρεια Αττικής. Η τελευταία στη συνέχεια προβαίνει μόνο στην κατανομή των εκλογικών τμημάτων σε καταστήματα ψηφοφορίας, καθώς δεν προβλέπεται οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση. Από τη στιγμή που το θέμα των «σχολείων – φαντασμάτων» είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό στο ΥΠΕΣ, αυτό θα όφειλε να είχε φροντίσει για την επιμέλεια και εκκαθάριση των καταλόγων, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα. Όλα τούτα θα όφειλαν να τα γνωρίζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση σε βάρος των Περιφερειών γενικά, και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα