Εκλογές 2015: Τι μας περιμένει, αν επανεκλεγεί ο Σαμαράς...

Αυτά πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής, αφού Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ και...…

Το περιεχόμενο των κυβερνητικών δεσμεύσεων ο Σαμαράς και οι συν αυτώ θα ήθελαν να μείνει κρυφό, αλλά το περίφημο email Χαρδούβελη, εκτάσεως

43 σελίδων, μέσα στο οποίο περιγράφονταν οι δεσμεύσεις Σαμαρά για νέα μέτρα, ήλθε στη δημοσιότητα πριν από περίπου ένα μήνα.

Εκεί προβλέπεται:

- αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13% (πράγμα που ήδη ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις),

- «πάγωμα» των ονομαστικών συντάξεων το 2016 και το 2017,

- πιστοποίηση μέσω διασταυρώσεων των οικογενειακών παροχών, που καταβάλλονται στους συνταξιούχους,

- συγκεκριμένες περικοπές στις συντάξεις που μεταφέρονται στα μέλη μιας οικογένειας, 3 χρόνια μετά τον θάνατο του συνταξιούχου,

- λαχειοφόρος αγορά για μεγαλύτερες εισπράξεις ΦΠΑ μέσω αποδείξεων,

- απόσυρση της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 30% για το 2015 και το 2016,

– επιβολή φόρου πολυτελείας,

– αύξηση των φόρων σε καπνό και αλκοόλ, εάν συμφωνηθεί πως τούτο οδηγεί σε αύξηση και όχι σε μείωση εσόδων.

Εάν χρειαστούν πρόσθετα έσοδα για το 2015, θα ηλφθούν (σε περίπτωση επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας) τα εξής πρόσθετα μέτρα:

α. Αύξηση στα έσοδα κλινικών δοκιμών με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την έλλειψη εναρμόνισης διοικητικών διαδικασιών.

β. Αύξηση στα τέλη που σχετίζονται με τις αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών άδειας κυκλοφορίας, κατάργησης ή τροποποίησης για φάρμακα κ.λπ.

γ. Επιβολή τελών – τιμολογίου για την υγειονομική περίθαλψη ξένων πολιτών.

δ. Αύξηση εισιτηρίων για χώρους Πολιτισμού στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η επιστολή Χαρδούβελη στους δανειστές, καταλήγει ως εξής: «Αυτή είναι μια συνολική πρόταση. Ακολουθώντας την ισχυρή προτροπή του επικεφαλής του Euroworking Group, αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνολική πρόταση αντί για μια σταδιακή διαπραγμάτευση. Αναγνωρίζουμε πως σε μερικούς τομείς δεν ικανοποιήσαμε πλήρως τις ανησυχίες σας. Ομως, αντί αυτού, έχουμε σε άλλα πεδία καταθέσει πολύ πιο φιλόδοξες προτάσεις. Τα ανωτέρω είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να προσφέρουμε σε μια γνήσια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με αξιόπιστο τρόπο.»

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται, βέβαια, σε κανένα προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ... Οι λόγοι είναι προφανείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα