Εισηγήσεις ΔΗΣΥ για ενίσχυση αξιοπιστίας Τρ.Κύπρου

Αναθεώρηση του μισθολογίου, μείωση των λειτουργικών εξόδων και ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Τράπεζας Κύπρου εισηγείται ο ΔΗΣΥ, σε σημερινή ανακοίνωση σχετικά με το διορισμό Διοικητικού Συμβουλίου Τράπεζας

Κύπρου.

Πρώτο τους μέλημα, αναφέρει ο ΔΗΣΥ, θα πρέπει αναμφίβολα να είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της τράπεζας και κατ’ επέκταση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. «Η τράπεζα έχει άμεση ανάγκη από διοίκηση η οποία να στείλει τα μηνύματα πως ο οργανισμός δεν είναι ακυβέρνητος αλλά διοικείται από άτομα τα οποία είναι σε θέση να λάβουν τις όποιες δύσκολες αποφάσεις για να οδηγήσουν την Τράπεζα εκτός διαχείρισης και στην πορεία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης,» προστίθεται.

Η σωτηρία της Τράπεζας Κύπρου, εκτιμά ο ΔΗΣΥ, «είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη σωτηρία της Κυπριακής οικονομίας, γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της χώρας και ο πυλώνας στον οποίο οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας θα στηριχθούν».

«Πιστεύουμε επίσης πως μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου θα πρέπει να είναι η αναθεώρηση του μισθολογίου, η μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και η ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ώστε να αντικατοπτρίζει τις νέες πραγματικότητες στην οικονομία μας και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Το οφείλει αυτό η νέα Διοίκηση στους καταθέτες της τράπεζας, στους μετόχους, παλιούς και νέους, καθώς και στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά που επηρεάστηκαν δυσμενώς από τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις,» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Ο ΔΗΣΥ συγχαίρει τέλος τα άτομα τα οποία διορίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου και τους εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν ενώπιον τους που δεν είναι άλλο από τη σωτηρία της τράπεζας.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα