ΔΗΚΟ: Προσθεσμία στην Κυβέρνηση για το θέμα πρώτης κατοικίας

12:36 9/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

«Δεν έχουμε πάρει πληροφορίες σε σχέση με το τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δώσει χρόνο, αλλά όχι λευκή επιταγή» τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το Δημοκρατικό Κόμμα θα δώσει στην Κυβέρνηση τριάντα μέρες να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη αντιπρόταση, ένα πακέτο μέτρων που θα έχουν ως στόχο την προστασία

της πρώτης κατοικίας και σε αντίθετη περίπτωση- όπως είπε- το ΔΗΚΟ θα αναλάβει πρωτοβουλίες γιατί αυτό το ζήτημα πρέπει να διευθετηθεί “και θα διευθετηθεί”.

Ο κ Παπαδόπουλος δεν θέλησε ωστόσο να αναπτύξεις τις δικές του σκέψεις και εισηγήσεις εν αναμονή του τι θα πράξει η Κυβέρνηση

Εμείς συνέχισε “ προτιμούμε να διευθετηθεί αυτό το ζήτημα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τη Κεντρική Τράπεζα”, προσθέτοντας ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει το Δημοκρατικό Κόμμα την πρώτη κατοικία στο έλεος των βασικών εκποιήσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο οι προθέσεις της Κυβέρνησης για ενοίκιο έναντι υποθήκης και τα λοιπά , είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ο κ Παπαδόπουλος είπε , “ θεωρούμε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση ως επίσης και η δημιουργία ενός ταμείου στήριξης μη εξυπηρετούμενων οικιστικών δανείων μέσω του κυπριακού Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης ή οποιουδήποτε άλλου οργανισμού στην βάση του Ιρλανδικού μοντέλου”.

Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Δεν πάει στην Ολομέλεια της Κύπρου η πρώτη κατοικία

Keywords
Τυχαία Θέματα