ΔΗΚΟ: Οι δηλώσεις Άιντα διαψεύδουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Οι δηλώσεις Άιντα σε σχέση με το φυσικό αέριο διαψεύδουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας…

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άιντα ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις έχει αρχίσει να βλάπτει τη διαδικασία και μπορεί να δούμε αρνητικές εξελίξεις στους

επόμενους μήνες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "δυστυχώς οι δηλώσεις του κ. Άιντα διαψεύδουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό που ο κ. Άιντα έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι πριν από την τελευταία δήλωση του κ. Αναστασιάδη το φυσικό αέριο δεν βρισκόταν στην ατζέντα του Κυπριακού και τώρα βρίσκεται".

"Άρα", πρόσθεσε, "είναι ξεκάθαρο πως η δήλωση του κ. Αναστασιάδη αποτελεί για ακόμη μια φορά μια γενναιόδωρη προσφορά, μια μονομερή, μονόπλευρη υποχώρηση της πλευράς μας χωρίς οποιοδήποτε ουσιαστικό αντάλλαγμα".

"Το δεύτερο σημείο που θα πρέπει να σημειώσουμε", συνέχισε, "είναι ότι οι δυσκολίες στη διαδικασία δεν έχουν προκληθεί από τη δικαιολογημένη δική μας αντίδραση να αναστείλουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά από τις παράνομες και προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας μέσα στην ΑΟΖ μας. Ενόσω αμφισβητείται η κυριαρχία μας, ενόσω βρισκόμαστε κάτω από την απειλή των όπλων, ενόσω η Τουρκία εφαρμόζει μια σύγχρονη εκδοχή της πολιτικής των κανονιοφόρων, δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε και επομένως οι υποδείξεις του κ. Άιντα θα πρέπει να έχουμε μια και μοναδική κατεύθυνση, την Τουρκία".

"Στο ΔΗΚΟ συνέβηκε κάτι που δεν συνέβηκε ποτέ στο παρελθόν"

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ με την παραίτηση του Προέδρου του Κινήματος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την ΕΔΕΚ και ως ΔΗΚΟ, εμείς δεν επιθυμούμε με οποιοδήποτε τρόπο να παρέμβουμε στις εσωτερικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος".

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το ότι και το ΔΗΚΟ φαίνεται να ταλανίζεται από φαινόμενα εσωστρέφειας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "το ΔΗΚΟ προχωρεί μετά από ένα εκλογικό συνέδριο στην αναδιοργάνωση του Κόμματος και είναι γεγονός ότι στο ΔΗΚΟ συνέβηκε κάτι που δεν συνέβηκε ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον στα ιστορικά δρώμενα των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, ένας εν ενεργεία Πρόεδρος έχασε την προεδρία του Κόμματος. Αυτό δεν ξανασυνέβηκε και άρα ήταν επόμενο μετά απ' αυτή την αλλαγή της ηγεσίας θα υπήρχαν ενδεχομένως πικρίες και απογοητεύσεις. Θα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και το ΔΗΚΟ ενωμένο θα συνεχίσει τις προσπάθειες επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας και να συμβάλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού".

"Οι εκλογές στην Πάφο διεξήχθησαν κάτω από τη σκιά ενός τεράστιου σκανδάλου"

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί την πρόσφατη εκλογική αποτυχία στην Πάφο ως δική του προσωπική αποτυχία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "οι εκλογές στην Πάφο είχαν διεξαχθεί κάτω από τη σκιά ενός τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς και αυτό το σκάνδαλο έχει καθορίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την συμπεριφορά των ψηφοφόρων αλλά και την τεράστια αποχή την οποία έχουμε διαπιστώσει".

"Αυτό που έχει σημασία", κατέληξε, "είναι ότι η Πάφος έχει αυτή τη στιγμή ένα νέο δήμαρχο. Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε έτσι ώστε να ξεπεράσει η Πάφος τα προβλήματα του παρελθόντος.

Υπογραφή βιβλίου συλλυπητηρίων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη στις πιο πάνω δηλώσεις μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων που έχει ανοιχθεί για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στην οικία του Γάλλου Πρεσβευτή.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo "δεν ήταν απλά μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον μιας γαλλικής εφημερίδας, ήταν μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου, εναντίον όλων όσοι πιστεύουν στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη και στο δικαίωμα να σατιρίζουμε, να σχολιάζουμε και να επικρίνουμε εκείνα που θεωρούμε λανθασμένα".

"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με το γαλλικό λαό αλλά κυρίως στρέφονται προς τις οικογένειες εκείνων που έπεσαν σ΄ αυτή την αδικαιολόγητη και καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα