Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα με μια ματιά

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολα λάθος!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα ήταν λάθος! Το Μνημόνιο βύθισε τη χώρα στη φτώχεια και τη δυστυχία, παραδέχεται έστω και με διπλωματική γλώσσα το προσχέδιο της έκθεσης για τη δράση των τροϊκανών στην Ελλάδα (αλλά και στις άλλες χώρες που εισήλθε η τρόικα), που συντάχθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο".

ΕΘΝΟΣ: "Βιομηχανία

επιδομάτων στην ΟΚΑΝΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το έλλειμμα των 8,4 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ερευνούν οι επιθεωρητές Υγείας. Διαπιστώνεται ότι κατά κύριο λόγο αφορά μεταφορά από θεραπευτικά προγράμματα στη μισθοδοσία. Την περίοδο 2003-2010 οι μισθοί αυξήθηκαν μέχρι 182%. Η κατάσταση συνεχίστηκε. Καταβάλλονταν υπέρογκα επιδόματα και καρκινοβατούσε η προσαρμογή στο ενιαίο μισθολόγιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θησαυροί του Ωνάση και... τεχνητή Σελήνη!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνέχεια των αποκαλύψεων του αρχηγού της Ομάδας «Ε»: Θησαυροί του Ωνάση και... τεχνητή Σελήνη! Οι σιωνιστικές προπαγάνδες κατά της ελληνικής προϊστορίας. Τα δαιδάλεια υπερφυσικά όπλα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράλογα πρόστιμα για απλήρωτους φόρους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από 1ης Ιανουαρίου η εφορία θα χρεώνει ποινή 10% μετά τους δύο πρώτους μήνες καθυστέρησης, ενώ η ετήσια επιβάρυνση θα φτάνει το 28,5%".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων, ενοικίων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απροστάτευτους από τις κατασχέσεις αφήνει τους φορολογουμένους με χρέη προς το Δημόσιο το νομοσχέδιο που προβλέπει προστασία δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών! Το σχέδιο νόμου δίνει το δικαίωμα στην Εφορία να προχωρεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων και οφειλών εις χείρας τρίτων, χωρίς καμία προειδοποίηση, με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών".

ΕΣΤΙΑ: "Αυτοκίνητα και ακίνητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξ αφορμής όλης αυτής της ιστορίας με τον πρώην υπουργό που συνελήφθη να οδηγή το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες, εγείρεται ευρύτερο ζήτημα σε ό,τι αφορά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων".

Η ΑΥΓΗ: "Ξεσπιτώνουν τις οικογένειες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διπλό χτύπημα στα νοικοκυριά με τα νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων. Ισοπεδωτική αντιμετώπιση άγαμων, ζευγαριών και οικογενειών με παιδιά για προστασία της πρώτης κατοικίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βαθύ λαρύγγι για τις μίζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μαύρες βαλίτσες διακινήθηκαν συνολικά για μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που πλήρωσαν αδρά οι Ελληνες πολίτες. Αυτό εκτιμούν δικαστικοί που ερευνούν τις συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διπλή δοκιμασία της κυβέρνησης για ακίνητα και πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διπλό σκόπελο συνιστούν για την κυβέρνηση η ψηφοφορία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα ή αύριο, και αυτή επί της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς που θα ακολουθήσει".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δημευτικός ο φόρος ακινήτων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ιρλανδικό και το ισπανικό μοντέλο ετοιμάζονται οι τράπεζες, σε συνεννόηση με την τρόικα, να εφαρμόσουν και στην Ελλάδα για τα κόκκινα δάνεια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μετατρέπουν λαϊκές οικογένειες σε ομήρους των τραπεζών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το κυβερνητικό σχέδιο «προστασίας» από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας είναι ωμός εκβιασμός εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών που μετατρέπονται σε ομήρους των τραπεζών. Στόχος, η χρηματοδότηση του τραπεζικού κεφαλαίου, μέσα από την υποχρέωση όλων να καταβάλλουν δόσεις στις τράπεζες και, ταυτόχρονα, η συγκέντρωση της γης στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πώς να ρυθμίσετε τα «κόκκινα» δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έναν πλήρη οδηγό, με βήμα προς βήμα οδηγίες για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», δίνοντας απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα των δανειοληπτών και βοηθώντας τους να αποφύγουν τις παγίδες και τα ψιλά γράμματα του νέου νομοσχεδίου".

Kontranews: "Υφαντής και Νίκας μας ταϊζαν μουλάρια και άλογα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο φέρει στην επιφάνεια ο ΕΦΕΤ με τα πρόστιμα που επέβαλε σε μια σειρά από επιχειρήσεις οι οποίες εκμεταλλευόμενες την απόλυτη ασυδοσία που επικράτεια στην ελληνική αγορά τάιζαν τον κόσμο με άλογα και μουλάρια".

NEWSBOMB: "Αρπάζουν παιδιά και πουλάνε τα όργανά τους".

Η εφημερίδα γράφει "αρχικά, συνελήφθησαν μέσα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο δύο Βούλγαροι και η 29χρονη, η οποία λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο όπως ομολόγησε είχε συμφωνήσει να πουλήσει στο κύκλωμα αντί του ποσού των 3.000 ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Αποφεύχθηκε η επαναφορά στο 23%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση για έναν ακόμη χρόνο προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Σύμφωνα με τη διάταξη ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13% μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014 παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας που ζητούσε να επιστρέψει στο 23% από την 1η Ιανουαρίου 2014".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολλαπλάσια τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολλαπλασιάζονται από την 1η Ιανουαρίου τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους φορολογουμένους οι οποίοι δεν θα καταβάλλουν έστω και μία μηνιαία δόση του φόρου. Αυτό προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και αποβλέπει στο να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά των φορολογουμένων να καταβάλλουν έγκαιρα τις δόσεις".

Keywords
πρωτοσελιδα, ματια, μια ματια, ενιαιο μισθολογιο, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, διατροφικο σκανδαλο, φπα 13, δημοκρατια, μνημονιο, δραση, ελλαδα, τροικα, επιδοματα, οκανα, μισθολογιο, ωρα, ωναση, ελευθεροτυπια, τραπεζες, εστια, συλληψεις, αυγη, εφημεριδα, καθημερινη, ψηφοφορία, ριζοσπαστησ, νικας, εφετ, newsbomb, ιπποκράτειο, ΦΠΑ, βουλη, ναυτεμπορικη, τελη κυκλοφοριας, εφημεριδα δημοκρατια, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, μνημονιο 2, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, φπα στην εστιαση, χωρες, ακινητα, αλογα, αυγη, αυτοκινητο, βημα, εφορια, εφετ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πιεση, φτωχεια, ωμος, ωρα, αγορα, αδρα, βαλιτσες, βραδυ, γλωσσα, δημοσιο, ευρω, εστιαση, εφημεριδα, θησαυροι, ισπανικο, κυβερνηση, λογο, μηνες, μιζες, μισθοδοσια, παιδια, προγραμματα, ρυθμιση, σειρα, συγκεντρωση, σχεδιο, τιτλος, φτανει, ψηφοφορία, δικαιωμα, χωρα, νοσοκομειο, οργανα, υγειας, χερια, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα