Δείτε τα 10 πρόσωπα που θα επηρεάσουν τις αγορές! (pics)

Ποιες ισχυρές προσωπικότητες θα κλέψουν την παράσταση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που θα γίνει αύριο στο Νταβός της Ελβετίας;


Αυτές είναι οι δέκα προσωπικότητες από τον οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, που αναμένεται να επηρεάσουν τις αγορές, με τα λεγόμενα τους.

James Dimon (JP Morgan)

Πέρυσι, ο CEO της JP Morgan, χρησιμοποίησε τη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, για διαμαρτυρηθεί για τις επιθετικές πρακτικές

των ρυθμιστικών αρχών, ενώ σχεδόν... απολογήθηκε για το σκάνδαλο με τη «φάλαινα» του Λονδίνου.


Lloyd Blankfein της Goldman Sachs


Είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs

Marissa Mayer (Yahoo)


H διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο και να δεχθεί βροχή ερωτήσεων για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Ray Dalio (Bridgewater Associates)


Ο ιδρυτής του hedge fund Bridgewater Associates, Ray Dalio, είναι ένας από τους υψηλού προφίλ επενδυτές, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Joseph Stiglitz (oικονομολόγος)


Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Joseph Stiglitz, αναμένεται να αναφερθεί στο μείζον ζήτημα της εισοδηματικής ανισότητας, το οποίο απασχόλησε τελευταία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Christine Lagarde (ΔΝΤ)


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει δώσει έμφαση στο παρελθόν στις πολιτικές κατά της λιτότητας και στην έλλειψη αναπτυξιακών πολιτικών στην Ευρώπη.

Mario Draghi (ΕΚΤ)


Τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης παραμένουν στο παρασκήνιο, γεγονός που χρεώνεται στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη δέσμευσή του το 2012, να πράξει ότι είναι δυνατόν για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ.

Shinzo Abe (πρωθυπουργός Ιαπωνίας)


Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, υπήρξε ιδιαίτερα πολυάσχολος την περασμένη χρονιά, με φόντο την επιθετική ποσοτική χαλάρωση από την Bank of Japan, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» το παρατεταμένο αποπληθωριστικό σπιράλ.

Jiang Jianqing (Industrial and Commercial Bank of China)


Ο πρόεδρος της Industrial and Commercial Bank of China, είναι ακόμη ένα πρόσωπο που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο Νταβός.

Hasan Rouhani (Πρόεδρος Ιράν)


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του προέδρου του Ιράν στο Νταβός, μετά και τη συμφωνία της χώρας του με τη Δύση, για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα