Δείτε γιατί απήγαγε ένα 5χρονο αγοράκι

17:48 7/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ένας 65χρονος άνδρας ονόματι Τζίμι Λι Ντάικς, ο άνθρωπος απήγαγε και κρατούσε όμηρο ένα 5χρονο αγόρι στην Αλαμπάμα για έξι ημέρες με σκοπό να βγει στην τηλεόραση και να δείξει σε όλον τον κόσμο πως ήταν τόσο σημαντικός όσο φανταζόταν ο ίδιος πως ήταν.

“Είναι ένας άνθρωπος που είναι ένα τίποτα, αλλά ο εκείνος δεν πιστεύει το ίδιο για τον εαυτό του” αναφέρει σε δημοσιογράφο της DailyBeast πηγή με γνώση εκ των έσω του ζητήματος.

H ίδια πηγή υποθέτει πως ο Ντάικς εντόπισε τον σάλο που προκλήθηκε στα παγκόσμια μίντια από το μακελειό του Νιούταουν και αποφάσισε πως

τα μικρά παιδιά και τα όπλα ήταν ο τρόπος για να τραβήξει επάνω του την προσοχή που χρειαζόταν.“Συμπέρανε πως ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει θέμα στις διεθνείς ειδήσεις ήταν να απαγάγει ένα παιδάκι από σχολικό λεωφορείο και να το κρατήσει όμηρο” τονίζει η πηγή, η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη για ευνόητους λόγους.

O Ντάικς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σκόπευε να απαγάγει δύο παιδιά από το σχολικό λεωφορείο, ωστόσο ο οδηγός του τον αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφύγουν από την πίσω πόρτα του λεωφορείου. Έτσι, ο Ντάικς κατόρθωσε να πάρει όμηρο μόνο τον 5χρονο Ίθαν, αφού πυροβόλησε και σκότωσε τον ηρωικό οδηγό του λεωφορείου.

O Ντάικς ύστερα πήρε το αγόρι και το έκλεισε σε ένα υπόγειο καταφύγιο. Το FBI κατέφθασε αμέσως στο σημείο και ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τον απαγωγέα, μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού που έφτανε μέχρι το καταφύγιο.“Ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις και το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να έρθουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι” λέει η πηγή. “Ήθελε να βγει στην τηλεόραση και να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης και της φορολογίας”.To FBI πρότεινε στον Ντάικς να του παρέχει εξοπλισμό με τον οποίο θα μπορούσε να βιντεοσκοπήσει τη θέση του. Ο 65χρονος βετεράνος του Βιετνάμ δέχθηκε επίσης να δοθούν τα απαραίτητα φάρμακα στο παιδί, το οποίο πάσχει από σύνδρομο Asperger, καθώς και μερικοί μαρκαδόροι και ένα τετράδιο ζωγραφικής. Tην ίδια στιγμή, το FBI μετέφερε μια κάμερα μέσω του σωλήνα, με την οποία μπορούσαν να παρακολουθούν τις ενέργειες του 65χρονου απαγωγέα.

Ο δράστης φαινόταν να μεταχειρίζεται σχετικά καλά το νεαρό αγόρι και παρέμενε σχετικά συνεργάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Έτσι, το FBI αποφάσισε να συνεχίσει να του μιλάει, προκειμένου να κρατήσει την κατάσταση σε ελεγχόμενα επίπεδα.Όσο περνούσαν οι ώρες ωστόσο, οι πράκτορες του FBI παρατήρησαν μια μεταβολή στη συμπεριφορά του Ντάικς.

Ξεκίνησε να κάνει κύκλους στο δωμάτιο και άρχισε να δίνει απαντήσεις που δεν έβγαζαν νόημα. Αυτό που εντόπισαν όμως και τους παρακίνησε στο να πάρουν πιο δραστικά μέτρα, ήταν το γεγονός πως ο 65χρονος φαινόταν να είχε δύο αυτοσχέδιες βόμβες μέσα στο δωμάτιο.Οι πράκτορες του FBI ακολούθησαν την ίδια τακτική που είχαν ακολουθήσει και με την περίπτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά πιο προσεκτικά αυτή τη φορά, καθώς υπήρχε στη μέση όμηρος. Έφτιαξαν ένα ακριβές αντίγραφο του καταφυγίου και πρόβαραν το κάθε πιθανό σενάριο εξέλιξης τη στιγμή που θα έκαναν έφοδο.Την έβδομη ημέρα, τα πάντα ήταν έτοιμα. Οι πράκτορες άνοιξαν την καταπακτή και πέταξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ο 65χρονος πρόλαβε να ρίξει μια σφαίρα πριν οι πράκτορες τον σκοτώσουν. Οι πυροτεχνουργοί μπήκαν αμέσως στο καταφύγιο και αφόπλισαν τις βόμβες. Έτσι, ο εφιάλτης που διήρκεσε έξι ολόκληρες ημέρες έφτασε στο τέλος του.5χρονος πρόλαβε να ρίξει μια σφαίρα πριν οι πράκτορες τον σκοτώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα