Σκληρό video: Νεκρός από πυρά στρατιωτών στην Μπουρκίνα Φάσο

Ένας νεαρός άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρες κοντά στο κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Μπουρκίνα Φάσο, όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ…

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, «οι στρατιώτες πυροβόλησαν για εκφοβισμό και ο νεαρός πιθανότατα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά και να αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί την τελευταία

εβδομάδα στις ταραχές και τις βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι νοσοκομειακές πηγές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί - οι δύο από σφαίρες - και ισάριθμοι τραυματίες.

Ο στρατός επανέλαβε, μετά από διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ότι στόχος του είναι να συγκροτήσει ένα μεταβατικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν «όλες οι συνιστώσες», αναλαμβάνοντας να κυβερνήσει τη χώρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Η εξουσία δεν μας ενδιαφέρει, μόνο το ύψιστο συμφέρον του έθνους», υπογράμμισε ο συνταγματάρχης Ογκίστ Μπαρί διαβάζοντας μια ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων εκ μέρους του αντισυνταγματάρχη Ισαάκ Ζιντά, του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας.

Νωρίτερα, ένας πρώην υπουργός και μια πολιτικός επιχείρησαν να αυτοανακηρυχθούν ηγέτες του μεταβατικού καθεστώτος, με διαγγέλματα που θέλησαν να διαβάσουν στην τηλεόραση. Ο πρώην υπουργός Άμυνας πρόλαβε να κάνει μια σύντομη δήλωση, προτού τον απωθήσουν οι στρατιώτες, ενώ η ηγέτιδα ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, η Σαράν Σερεμέ, προσπάθησε επίσης να μιλήσει, όμως η μετάδοση διακόπηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα