Αθ. Γκανάς:«Ρήγμα που δραστηριοποιείται δύο μήνες προκάλεσε το σεισμό»

Ένα μικρό τοπικό ρήγμα στην περιοχή του Γαλατσίου, το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και δύο μήνες και παρακολουθείται από τους επιστήμονες,…

Της Παρασκευής Βονάτσου

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, κ. Αθανάσιος Γκανάς, γεωλόγος-σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, σημείωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γαλάτσι, στο Άλσος Βεικου και τόνισε πως μέσα στο τελευταίο δίμηνο το συγκεκριμένο

τοπικό ρήγμα έχει δώσει 31 μικρούς σεισμούς.

Όπως τόνισε ο κ. Γκανάς, ο σημερινός (16/1/2015) ήταν ο μεγαλύτερος μιας σμηνοσειράς (ακολουθία από μικρούς σεισμούς), οι οποίοι είχαν έως τώρα μέγεθος από 1,4 έως και 2,5 Ρίχτερ.

Στις δηλώσεις του στο newsbomb, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως οι επιστήμονες μελετούν το φαινόμενο και ιδιαίτερα το ρήγμα στο Γαλάτσι.

Σχετικά με την πρώτη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με την οποία το επίκεντρο του σεισμού προσδιοριζόταν στο Μαρούσι, ο κ. Γκανάς ανέφερε πως τα πρώτα λεπτά δεν είχε γίνει πλήρης επεξεργασία των σεισμογραμμάτων και έτσι προέκυψε η διαφορά στην περιοχή του επίκεντρου.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν λίγο μετά τις 8:00 το πρωί όταν οι κάτοικοι της Αττικής αναστατώθηκαν από σεισμό που έγινε αισθητός στο Λεκανοπέδιο.


Αρχικά το επίκεντρο προσδιορίστηκε κοντά στα Γλυκά Νερά, η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το προσδιόρισε στο Μαρούσι, ωστόσο, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha, ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γαλάτσι.

Για δύο ώρες έμειναν εκτός σχολικών αιθουσών μαθητές

Από το σεισμό δεν αναφέθηκαν ζημιές.

Κατόπιν συνεννόησης της Περιφέρειας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας (Χαλανδρίου – Φιλοθέης, Βριλησσίων – Μελισσίων, Π. Πεντέλης - Ν. Πεντέλης, Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας, Πεύκης – Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου, Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Ψυχικού, Χολαργού - Αγίας Παρασκευής) έμειναν για δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών.

Διαβάστε επίσης:


Σεισμός-Αθήνα: Δυο ώρες εκτός αιθουσών έμειναν μαθητές

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στην Αττική

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά των Κυθήρων

Keywords
Τυχαία Θέματα