Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων οστράκων (pic)

Έναν τόνο και εκατόν σαράντα τέσσερα κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη…

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από Αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Φερών, για τον εντοπισμό ενός Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 22χρονο και συνοδηγό έναν 45χρονο, οι οποίοι προσπαθούσαν να έλξουν ένα δεύτερο Ι.Χ. όχημα φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα οστράκων.

Τα δύο άτομα στη θέα του υπηρεσιακού οχήματος τράπηκαν σε φυγή, ενώ κατόπιν ερευνών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το πρώτο Ι.Χ. όχημα έφερε 46 με όστρακα του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους 817 κιλών, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, και 15 σάκους με όστρακα του είδους «τελλίνα», υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους 316 κιλών, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το δεύτερο Ι.Χ. όχημα έφερε έναν σάκο με όστρακα του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους 11 κιλών, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 22χρονος και ο 45χρονος, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ. οχήματα και οι ανωτέρω ποσότητες των οστράκων.

*Φωτογραφίες από hcg

Keywords
Τυχαία Θέματα