Αγωνία για τον αγνοούμενο φοιτητή - Στο μικροσκόπιο υλικό από κάμερες ασφαλείας

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου από την εστία της…

Με εντολή του επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Τσουβάλα, ο φάκελος της υπόθεσης της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πέρασε από το αστυνομικό τμήμα Κατσικά, στην ασφάλεια Ιωαννίνων. Στην έρευνα επίσης, από σήμερα (16/2) μετέχει πλέον και ειδικό κλιμάκιο το οποίο ήρθε στα Γιάννενα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και έχει εξειδίκευση σε ανάλογες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί, επικεντρώνουν

ιδιαίτερα τις έρευνες μέσα στη Σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι μαρτυρίες από συμφοιτητές του ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν αρνητικά επηρεασμένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από μία ομάδα «σκληρών» συμπατριωτών του. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, όταν είδε στο χώρο της Σχολής τον αρχηγό της ομάδας που πλέον έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη θητεία του σε κοντινή πόλη.

Δεν βοήθησε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Οι απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τις κλήσεις που έκανε ή δέχτηκε λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έριξαν φως στο θρίλερ της εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή.

Υλικό από τις κάμερες

Στο μεταξύ, μια κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη να περπατάει έξω από τη Σχολή γύρω στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου που εξαφανίστηκε και στη συνέχεια να κατευθύνεται πιθανότατα προς τη Σχολή. Οι συγγενείς που κλήθηκαν να δουν το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί αναγνώρισαν τον Βαγγέλη.

Έκκληση Γ. Τσούκαλη

Ο γνωστός Γιαννιώτης ντέντεκτιβ Γιώργος Τσούκαλης, απηύθυνε κάλεσμα προς όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει, αφήνοντας κατά μέρος τη νοοτροπία «Πού να μπλέξω», βοηθώντας την οικογένεια του νεαρού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Τσούκαλης και ο συνεργάτης του στα Γιάννενα Φώντας Βρόσγος, γυναίκα που βρίσκεται απέναντι από τη Γαλακτοκομική Σχολή, είπε ότι είδε τον 20χρονο, στις 13.50 να αγοράζει ένα εισιτήριο λεωφορείου ολόκληρο (κι όχι εκπτωτικό, ως φοιτητής) και περίπου μια ώρα αργότερα να επιβιβάζεται στο λεωφορείο, όπως επιβεβαίωσε και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να θυμηθεί σε πια στάση κατέβηκε.

Εικάζεται ότι κατέβηκε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, κάτι που όμως που δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιος εκ των επιβατών ή κάποιος άλλος μάρτυρας που ενδεχομένως παρατήρησε το νεαρό φοιτητή. Ο κ.Τσούκαλης σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική και ο χρόνος παίζει εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης. «Δεν μπορεί ένας ή δύο αγροίκοι, μπράβοι να ταλαιπωρούν τα παιδιά!» - είπε εξοργισμένος ο κ.Τσούκαλης, αναφερόμενος στο bullying που δέχτηκε ο 20χρονος στη σχολή και για το οποίο, η Διοίκηση της Σχολής αρκέστηκε στο να αλλάξει δωμάτιο στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συναγερμός στην Ξάνθη για τον 20χρονο Βαγγέλη

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής από την Κρήτη που σπουδάζει στα Γιάννενα και τα ίχνη του έχουν χαθεί, εθεάθη να πίνει καφέ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα στις 2.30 περίπου το μεσημέρι μια γυναίκα τηλεφώνησε στο 100 δηλώνοντας πως είδε τον αγνοούμενο να πίνει καφέ στην Πιάτσα. Μάλιστα η ίδια επικοινώνησε με την Αστυνομία αφότου είχε αποχωρήσει από το κατάστημα και είχε επιστρέψει στο σπίτι της, δηλώνοντας πως εκτίμησε ότι ίσως να είδε τον αγνοούμενο.

Το τηλεφώνημα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών, και 4 άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στην Κεντρική Πλατεία αναζητώντας τον νεαρό αγνοούμενο, χωρίς ωστόσο αυτός να εντοπιστεί. Οι Αστυνομικοί βρέθηκαν στον χώρο που εθεάθη, σύμφωνα με το τηλεφώνημα ο νεαρός, ενώ στη συνέχεια τον αναζήτησαν κατά μήκος της Πλατείας καθώς και στις γύρω περιοχές.

Από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας των Αστυνομικών δεν προκύπτει η παρουσία του φοιτητή στην περιοχή, μιας και δεν υπήρξε καμία άλλη αναφορά και κανείς από όσους ερωτήθηκαν στην περιοχή δεν τον είχε δει. Την ιδία στιγμή, σύμφωνα με άλλες αναφορές ο 20χρονος εθεάθη στο Αγρίνιο, με την εξαφάνισή του να έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό θρίλερ ενώ η οικογένειά του έχει προσλάβει ιδιωτικό ερευνητή για τον εντοπισμό του άτυχου νέου.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου από τα Γιάννενα όπου και σπουδάζει και τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr, thrakitoday.com

Keywords
Τυχαία Θέματα