Αύξηση κατώτατου μισθού ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ από τον Σκουρλέτη

Την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα επίπεδα του 2012, σταδιακά και με παράλληλη παροχή ασφαλιστικών και φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις…

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Καββαδάς τόνισε ότι οι αναπροσαρμογές στον βασικό μισθό θα πρέπει να γίνουν σε ορίζοντα τριετίας και να είναι αποτέλεσμα διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ενώ τάχθηκε εναντίον της αύξησης του κατώτερου μισθού με κυβερνητική απόφαση.

«Μια ωμή κυβερνητική παρέμβαση για δεύτερη φορά θα ήταν εγκληματική με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές από τα μέτρα που έχουν

ληφθεί ως αποτέλεσμα των μνημονίων και μία ακαριαία μεταβολή θα οδηγούσε μοιραία σε απολύσεις» τόνισε, ενώ επισήμανε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα τονώσει τη ζήτηση και θα ενισχύσει την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ανέφερε επίσης ότι το σημαντικότερο σε αυτή τη φάση είναι η κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, η επαναφορά της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων χωρίς την οποία όπως είπε «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ένα άδειο πουκάμισο».

Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε το θέμα αυτό στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, δεσμεύτηκε ότι η αλλαγή του νόμου είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα