WRC Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Από τα σαλόνια στα χιόνια

Ύστερα από ένα... διάλειμμα περίπου δέκα εβδομάδων, ανοίγει την Πέμπτη (22/01) η «αυλαία» της νέας σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ…

Αλλαγές στα αυτοκίνητα, επιστροφή του Sebastien Loeb (Citroen) και αναμονή για το πώς θα αποδώσει ο Sebastien Ogier (Volkswagen) μας φέρνουν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του WRC.


Η εκκίνηση γίνεται με τις δύο ειδικές που είναι προγραμματισμένες για το πρώτο σκέλος του Ράλλυ του Μόντε Κάρλο. Ο φημισμένος

αυτός αγώνας είναι ο παλαιότερος στο WRC, αφού άρχισε το 1911, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί για 83η φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος θα λάβει μέρος (για μία και μοναδική φορά στο εφετινό πρωτάθλημα) ο εννέα φορές κάτοχος του τίτλου και επτά φορές νικητής του συγκεκριμένου αγώνα, Sebastien Loeb, ο οποίος απέχει από τους αγώνες του WRC από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο Γάλλος Sebastien Ogier, ο οποίος είναι ο κάτοχος του τίτλου στους οδηγούς τα τελευταία δύο χρόνια, αρχίζει από τη γενέτειρά του, την πόλη Γκαπ, όπου είναι η «βάση» του αγώνα στο Μόντε Κάρλο, την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου.

Το ίδιο θέλει και η ομάδα του, η Volkswagen Motorsport, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια πανηγύρισε τον τίτλο στους κατασκευαστές.
Η γερμανική ομάδα με το Polo R WRC εκτός από τον Ogier αγωνίζεται με τους Jari-Matti Latvala και τον Νορβηγό Andreas Mikkelsen (Volkswagen Motorsport II). Από την άλλη πλευρά το Citroën DS3 WRC θα είναι και φέτος το αυτοκίνητο των Loeb, Kris Meeke και του Mads Ostberg.

Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει και φέτος το i20 WRC, το οποίο θα οδηγούν ο Βέλγος Thierry Neuville και ο Ισπανός Dani Sordo.
Τέλος, με το Ford Fiesta RS WRC, θα τρέχουν στη νέα σεζόν του WRC η Jipocar Czech National Team με τον Τσέχο Martin Prokop και η M-Sport World Rally Team, οδηγοί της οποίας θα είναι ο Ουαλός Elfyn Evans, ο Εσθονός Ott Tanak και ο Γάλλος Bryan Bouffier.

Το καλεντάρι του 2015 περιλαμβάνει 13 αγώνες, οι οποίοι είναι οι ίδιοι με την περυσινή σεζόν και θα διεξαχθούν σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Αυστραλία. Πρόκειται για τα Ράλι στο Μόντε Κάρλο, στη Σουηδία, στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία (Σαρδηνία), στην Πολωνία, στη Φινλανδία, στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ουαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα