WRC: Ο Loeb στο Andros Trophy

Στο Andros Trophy και τον αγώνα του στο Val Thorens θα συμμετάσχει ο Sebastien Loeb.

Ο Εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ Sebastien Loeb, μετά τη συμμετοχή του στην ανάβαση του Pikes Peak και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) θα οδηγήσει σε αγώνα του Andros

Trophy.

Για όσους δεν γνωρίζεται το έπαθλο αυτό διοργανώνεται πίστες του σκι σε διαδρομή με πάγο. Τα αυτοκίνητα είναι πρωτότυπα (με αμαξώματα μοντέλων παραγωγής). Οι κινητήρες τους είναι V6 3000 κ.εκ. με ιπποδύναμη 340 ίππων τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση. Ο Loeb θα οδηγήσει ένα Sainteloc Racing με αμάξωμα Citroen DS3 για στην πρώτη διοργάνωση που θα γίνει στο Val Thorens στις 6-7 Δεκεμβρίου.

Ο συναθλητής του Loeb στο WTCC, Yvan Muller, έχει κερδίσει 10 τίτλους στο Andros Trophy παράλληλα με τις συμμετοχές του σε άλλα πρωταθλήματα, ενώ ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Alain Prost έχει ως τώρα τρία πρωταθλήματα Andros Trophy στο όνομά του.

Η μοναδική προηγούμενη εμφάνιση του Loeb στο έπαθλο ήταν το 2006 σε αγώνα επίδειξης στον τελικό του θεσμού στο Stade de France. Ο Γάλλος αγωνίστηκε τότε με την C4 WRC της Citroen (φωτογραφία μαζί με τον A.Prost).

Keywords
Τυχαία Θέματα