O OHE στέλνει τρόφιμα για τη σίτιση τεσσάρων εκατομμυρίων Σύρων

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διανείμει τον Δεκέμβριο τρόφιμα για τη σίτιση τεσσάρων εκατομμυρίων Σύρων σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι "οι ανθρωπιστικές ανάγκες και η επισιτιστική ανασφάλεια δεν σταματούν να αυξάνονται".

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που εδρεύει στη Ρώμη διευκρινίζει ότι ήδη παρέδωσε 3.000 οικογενειακά γεύματα που αρκούν για τη σίτιση 15.000 ανθρώπων επί ένα μήνα, πραγματοποιώντας δύο διαφορετικές επιχειρήσεις

αποστολής στις 10 και 12 του μηνός στην περιοχή Ιντλίμπ.

Το ΡΑΜ προγραμματίζει επίσης τη μεταφορά με αερογέφυρα από το Ιράκ στη βορειοανατολική Συρία 400 τόνων τροφίμων που θα δοθούν σε εκτοπισμένες οικογένειες, μόλις οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την πραγματοποίηση των πτήσεων.

Οι οικογενειακές αυτές μερίδες που θα αποσταλούν με 12 πτήσεις, περιλαμβάνουν αλεύρι, ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι, λάδι, ζάχαρη.

Το ΡΑΜ άρχισε επίσης τη διανομή σε δέκα καταφύγια στη Δαμασκό 10.000 λίτρων καυσίμων ώστε οι οικογένειες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους να μπορούν να μαγειρεύουν και να θερμαίνονται.

"Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι Σύροι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους παίρνοντας μαζί ελάχιστα προσωπικά τους είδη. Δεν έχουν ζεστά ρούχα ούτε κουβέρτες για να προστατευτούν από το κρύο. Έχουν απεγνωσμένη ανάγκη για καύσιμα για τη θέρμανση και την προετοιμασία του φαγητού από τα τρόφιμα που λαμβάνουν στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας", δήλωσε ο Μάθιου Χόλινγκγουορθ, διευθυντής του ΡΑΜ για τη Συρία.

Όσον αφορά την κατάσταση στις γειτονικές χώρες της Συρίας που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων, το ΡΑΜ προσφέρει "βοήθεια σε τουλάχιστον 600.000 σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο. Στην Ιορδανία, το ΡΑΜ ενίσχυσε την διανομή τροφίμων στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Ζαατάρι ώστε να βελτιωθεί η σίτιση των ευάλωτων Σύρων τους δύσκολους μήνες του χειμώνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα