HONDA MSX 125 MINI BIKE

Αρκετές δεκαετίες πίσω, είχε επικρατήσει ο όρος «γορίλας» για εκείνα τα μικρά μηχανάκια ως χαϊδευτική ονομασία λόγω του σχήματός τους.

Το πρώτο από αυτά ήταν το Honda Z που τυχαία βρέθηκε στους δρόμους καθώς κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τις παιδικές βόλτες σε Λούνα Παρκ και χώρους διασκέδασης των Ιαπώνων το 1964. Στην Ευρώπη κυκλοφόρησε το 1967 και σημείωσε εμπορική επιτυχία για περισσότερο από 3 δεκαετίες, μέσω των διαφόρων εκδόσεών του.

Σήμερα, η Honda επανέρχεται

στο μοτίβο της σειράς Z με το καινούργιο μοντέλο MSX που απευθύνεται σε νέους που θέλουν κάτι διαφορετικό από ένα scooter. Το νέο mini bike της Honda δεν εισάγει καινά δαιμόνια στην αγορά καθώς αντίστοιχες προσπάθειες (βλέπε Piaggio dna) είχαν παρουσιαστεί πριν από χρόνια χωρίς ωστόσο να σημειώσουν ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία.

Το MSX 125 βασίζεται στο πειραματικό δίτροχο RC-X Mini Vintage Racer που παρουσιάστηκε πριν από κάμποσους μήνες στην έκθεση της Μπανγκόκ και εφοδιάζεται με έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο 4χρονο κινητήρα 125 κ.εκ. με ψεκασμό και ισχύ 10 ίππων. Το κιβώτιο είναι τεσσάρων σχέσεων και η εταιρεία αναφέρει μέση κατανάλωση 2,3 λίτρων/100 χλμ. και τελική ταχύτητα πάνω από τα 110 χλμ./ώρα.

Το μικρό γοριλάκι της Honda ζυγίζει μόλις 102 κιλά, έχει δισκόφρενα στο σύστημα πέδησης (όχι συνδυαζόμενα) και μικρούς τροχούς (12 ιντσών πίσω και 13 ιντσών μπροστά). Ουσιαστικά πρόκειται για το μικρότερο, το ελαφρύτερο αλλά και το λιγότερο ισχυρό μηχανάκι στην γκάμα της Honda. Η δε τιμή του στην εγχώρια αγορά προσδιορίζεται στα 3.000 ευρώ.

Φώτης Ραΐσης

Keywords
Αναζητήσεις
μπομπος μηχανακι αγορα
Τυχαία Θέματα