Ζήτησε «καθαρή απάντηση στην ολιγαρχία της Ευρώπης»

«Να στηρίξει τον πρωθυπουργό και την προσπάθειά του για διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους» κάλεσε τους πολίτες ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στη συγκέντρωση, που έγινε έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, και οργανώθηκε από την επιτροπή υποστήριξης του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό, ο συντονιστής
της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Βαρβαρίγος και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των Οικολόγων Πρασίνων.

Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής ζήτησε «να δοθεί απάντηση από τον λαό στο δημοψήφισμα και αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε η κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων της χώρας».

«Η κυβέρνηση εθνικής κοινωνικής σωτηρίας, στρέφει το βλέμμα στους Έλληνες και τους ζητά να δώσουν καθαρή απάντηση στα σχέδια της πλουτοκρατίας, της ολιγαρχίας, των ισχυρών της Ευρώπης και της Ελλάδας. Ζητάμε ένα συντριπτικό και καθαρό "όχι" για να σταματήσει η πορεία της φτωχοποίησης, της κοινωνικής εξαθλίωσης, του εξανδραποδισμού ενός γενναίου και υπερήφανου λαού» είπε.

Ο κ.Κοντονής κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ για τη στάση του και τις θέσεις που διατύπωσε για το δημοψήφισμα της Κυριακής λέγοντας «ότι θέλει να ξαναφέρει στην Ελλάδα το 1946». Τέλος, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις προσπάθειες σύγκλισης των θέσεων των εταίρων και του πρωθυπουργού για την υπογραφή συμφωνίας λέγοντας «ότι υπήρχαν συνεχώς όλο και βαρύτερες απαιτήσεις από τους δανειστές μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα