ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για διεθνείς οικονομικές

σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πριν από λίγο, πηγές του ΥΠΟΙΚ διέψευσαν πληροφορίες, που μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, ότι το προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα ανακλήθηκε για λόγους δυσφορίας.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενο αξιωματούχο που δεν κατονόμαζε, υποστήριζε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group την Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του uπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται στο δημοσίευμα. «Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)».

Σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος στην 9η Απριλίου - ότι δήθεν την ημερομηνία αυτή δεν θα αποπληρωθεί τη δόση προς το ΔΝΤ - το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση του για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters με την οποία διέψευδε το ενδεχόμενο αυτό.

Σε ότι αφορά τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, που αναφέρονται στο δημοσίευμα του Spiegel, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει ότι «υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».

Πηγές του υπουργείου διέψευσαν και αυτή την πληροφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα