Υπό κράτηση ο Ζοζέ Σόκρατες

Την παραμονή του Ζοζέ Σόκρατες, τέως πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, υπό κράτηση διέταξαν οι δικαστικές αρχές μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και φοροδιαφυγή. Η απόφαση ακολούθησε τη μαραθώνια τριήμερη ανακριτική διαδικασία μετά τη σύλληψη του Σόκρατες την προηγούμενη Παρασκευή ενώ η υπόθεση απειλεί σημαντικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα πριν τις επικείμενες

εκλογές.

Ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία της φορολογικής απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.

Μαζί του είχαν συλληφθεί άλλα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο προσωπικός του οδηγός που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και έμενε τα τελευταία χρόνια ο Σόκρατες.

Η σύλληψη του Σόκρατες είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Λισαβώνα. Ο νέος αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αντόνιο Κόστα, πλησίαζε τις κάλπες με ενισχυμένα ποσοστά που όμως δεν του διασφάλιζαν αυτοδυναμία, η οποία και πλέον, μετά την υπόθεση Σόκρατες, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα