Ξεκινάει η Formula 1

Αρχίζει το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Η νέα αγωνιστική σεζόν επιφυλάσσει στις ομάδες νέες προκλήσεις με νέους κανονισμούς τόσο στην μηχανική των μονοθεσίων όσο και στο βαθμολογικό σύστημα.

Το φετινό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται από πολλές αλλαγές. Πρώτα-πρώτα στην αεροδυναμική όπου τα νέα μονοθέσια

είναι εντελώς διαφοροποιημένα από τα περσινά καθώς με μία μάτια μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τις εμπρός και πίσω πτέρυγες διαφορετικών διαστάσεων και την απουσία πλαϊνών αεροδυναμικών βοηθημάτων.
Ακόμα φέτος στα μονοθέσια εντάσσεται και το σύστημα KERS το οποίο βοηθά τους πιλότους στις προσπεράσεις αφού το εν λόγω σύστημα αποθηκεύει ενέργεια κατά το φρενάρισμα η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μία φορά ανά γύρο για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τους κινητήρες η κάθε ομάδα έχει την δυνατότητα χρήσης 20 κινητήρων (8 για κάθε οδηγό και 4 για την ομάδα) με τους πιλότους να χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα για τρεις αγώνες. Τέλος, τα ελαστικά slick επιστρέφουν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις ομάδες στις προσπεράσεις.

Το βαθμολογικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του άλλαξε με νικητή πλέον στο πρωτάθλημα οδηγών τον πιλότο που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες νίκες χωρίς να υπολογίζονται οι βαθμοί που συγκεντρώνει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. ίσες νίκες) τότε ισχύει το γνωστό βαθμολογικό σύστημα.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών και τις υπόλοιπες θέσεις στο πρωτάθλημα οδηγών θα ισχύει το βαθμολογικό σύστημα που ίσχυε και πέρσι.

Μεγάλη έκπληξη στην περίοδο των δοκιμών ήταν η Brawn GP, η πρώην Honda, η οποία εξέπληξε στην Ισπανία με την απόδοση της και γιατί όχι να την δούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας μαζί με τους δύο μεγάλους διεκδικητές των τίτλων Ferrari και McLaren που θέλουν ο καθένας για τον δικό του λόγο να πάρει την εκδίκηση του και να κάνει το νταμπλ φέτος.

Οι συμμετέχοντες

1. Lewis HAMILTON VODAFONE McLAREN MERCEDES
2. Heikki KOVALAINEN VODAFONE McLAREN MERCEDES
3. Felipe MASSA SCUDERIA FERRARI MARLBORO
4. Kimi RÄIKKÖNEN SCUDERIA FERRARI MARLBORO
5. Robert KUBICA BMW SAUBER
6. Nick HEIDFELD BMW SAUBER
7. Fernando ALONSO ING RENAULT
8. Nelson PIQUET ING RENAULT
9. Jarno TRULLI PANASONIC TOYOTA RACING
10.Timo GLOCK PANASONIC TOYOTA RACING
11.Sébastien BOURDAIS SCUDERIA TORO ROSSO
12.Sébastien BUEMI SCUDERIA TORO ROSSO
14.Mark WEBBER RED BULL RACING
15.Sebastian VETTEL RED BULL RACING
16.Nico ROSBERG AT&T WILLIAMS
17.Kazuki NAKAJIMA AT&T WILLIAMS
18.Adrian SUTIL FORCE INDIA
19.Giancarlo FISICHELLA FORCE INDIA
20.Jenson BUTTON BRAWN GP
21.Rubens BARRICHELLO BRAWN GP

Οι υπόλοιποι σταθμοί του πρωταθλήματος:

03 - 05 Απριλίου Grand Prix Μαλαισίας (Kuala Lumpur)
17 - 19 Απριλίου Grand Prix Κίνας (Shanghai)
24 - 26 Απριλίου Grand Prix Μπαχρέιν (Sakhir)
08 - 10 Μαϊου Grand Prix Ισπανίας (Catal
Keywords
Τυχαία Θέματα