Βρετανικό σάιτ αποθεώνει Αθήνα & Ναύπλιο

Το διάσημο βρετανικό ταξιδιωτικό site, ειδικό σε θέματα πολυτελούς τουρισμού, και βραβευμένο από την εφημερίδα Telegraph, aluxurytravelblog.com τονίζει ότι διακοπές στην Ελλάδα δεν σημαίνει απαραίτητα καυτός καλοκαιρινός ήλιος σε ένα από τα χιλιάδες νησιά.Η Ελλάδα

είναι όμορφη για διακοπές και την άνοιξη για έναν τουρίστα, που μπορεί να εκμεταλλευτεί τον αίθριο καιρό και το εύκρατο κλίμα για να γνωρίσει καλύτερα πόλεις της ενδοχώρας που το καλοκαίρι δεν θα το έκανε σίγουρα.

«Η πόλη της Αθήνας έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα και ξαναβάζει τον εαυτό της στον χάρτη με τις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο» σχολιάζει το aluxurytravelblog.com για την αθηναϊκή πρωτεύουσα, τονίζοντας πως «ο αρμονικός συνδυασμός του παλιού και του νέου προσφέρουν στους επισκέπτες νέες απολαύσεις: από το μουσείο της Ακρόπολης στις ανερχόμενες γειτονιές γεμάτες από art studios και εστιατόρια και μποέμ μαγαζιά που απευθύνονται σε χίπστερ».

Το βρετανικό site κάνει λόγο για ένα εκκολαπτήριο νέων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μελετητών που δένουν αρμονικά με τα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας στην Αθήνα και της σύγχρονης αισθητικής.

Ετσι, κατά το aluxurytravelblog.com, ένας μέσος τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα μέσα στην άνοιξη για μία εβδομάδα πρέπει να κάνει τα εξής:

1η Ημέρα: Αφιξη στην Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα και check in σε ένα ξενοδοχείο του κέντρου της πόλης. Μια χαλαρή βόλτα στην καρδιά της πόλης, γεμάτης από εμπορικά καταστήματα και ρεστοράν είναι ιδανική για την πρώτη ημέρα στην Ελλάδα.

2η Ημέρα: Επίσκεψη σε χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της κλασικής αρχαιότητας

Απαραίτητος σταθμός η Ακρόπολη και η «βόλτα μέσα στα αρχαία ερείπια» με τελικό σταθμό το νέο μουσείο της Ακρόπολης και γιατί όχι, μεσημεριανό στο roof garden του. Το νέο μουσείο αποθεώνεται από τον αρθρογράφο.

Μετά το μεσημεριανό, η πρόταση είναι εναλλακτική: επίσκεψη στο μουσείο κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, στο οποίο εκτίθενται «περισσότερα από 4.000 κοσμήματα και μικρογλυπτά».

3η Ημέρα: Η νέα και σύγχρονη εποχή

Κατά το βρετανικό site «η Αθήνα είναι και πάλι πρωτοπόρα στον τομέα του πολιτισμού». Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε κατά τα χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της πόλης. Σήμερα, περιοχές όπως του Ψυρρή, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο είναι «κοιτίδες ενός σύγχρονου πολιτισμού με art studios και πολλά ατελιέ». Για μεσημεριανό προτείνεται ένα ταβερνάκι στου Ψυρρή.

Μετά το μεσημεριανό επιβάλλεται μια επίσκεψη στο νεοϊδρυθέν Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

4η-5η-6η Ημέρα: Εκδρομή στο Ναύπλιο

«Μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην Αργολίδα, όπως επίσης και ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα είναι το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους στα 1830» γράφει το βρετανικό ταξιδιωτικό blog και αφού παραθέτει την ιστορία της πόλης από τα προϊστορικά χρόνια, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στη μυθολογία και φυσικά στον καθοριστικό της ρόλο κατά τα χρόνια του Βυζαντίου και της Οθωμανικής κατοχής, προτείνει στους Βρετανούς τουρίστες να ανακαλύψουν την παλιά πόλη και φυσικά το Παλαμήδι από όπου θα φωτογραφίσουν την υπέροχη θέα στο Μπούρτζι.

Από το Ναύπλιο, οι τουρίστες, μπορούν να κάνουν «εξορμήσεις στη Νέμεα, και να επισκεφθούν μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα», όπου «το πρώτο κρασί παράχθηκε στην περιοχή πριν από 3.500 χρόνια». Ειδική μνεία γίνεται στο Αγιωργίτικο.

Αλλες εξορμήσεις μπορούν να γίνουν στην Αρχαία Τίρυνθα, στη Νέα Κίο και στους Μύλους «όπου στέκουν ακόμη τα ερείπια Λέρνης, εκεί όπου ο Ηρακλής σκότωσε τη Λερναία Υδρα».


7η Ημέρα: Επιστροφή στην Αθήνα και μετά αναχώρηση από το «Ελ. Βενιζέλος»

Keywords
Τυχαία Θέματα