Βραζιλία: Ξεκάθαρο προβάδισμα για τη Ρουσέφ

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ αποκτά ένα σαφές προβάδισμα, 6 ως 8 εκατοστιαίων μονάδων, έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Αέσιου Νέβες ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή.Οι συγκεκριμένες δύο δημοσκοπήσεις, οι πρώτες στις οποίες η κεντροαριστερή πρόεδρος εμφανίζεται να έχει προβάδισμα μεγαλύτερο από το περιθώριο του στατιστικού σφάλματος, υποδεικνύουν πως η Ρουσέφ συγκεντρώνει το 48-49% των προθέσεων ψήφου, έναντι

ενός 41-42% του Νέβες (τα ποσοστά αυτά καταγράφονται από τις εταιρείες Ibope και Datafolha αντίστοιχα).

Αφαιρουμένων των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και όσων είπαν ότι θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό, η Ρουσέφ εμφανίζεται να κερδίζει με 54% των εγκύρων ψήφων έναντι ενός 46% του Νέβες, σύμφωνα με την έρευνα της Ibope. Η έρευνα της Datafolha φέρει τη Ρουσέφ να κερδίζει με 53% με τον Νέβες να συγκεντρώνει μόλις το 47% των ψήφων.

Αμφότερες οι έρευνες των εταιρειών Ιμπόπε και Νταταφόλια έχουν περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα της Ιμπόπε διεξήχθη με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων μεταξύ 18ης και 23ης Οκτωβρίου για λογαριασμό του ομίλου μέσων ενημέρωσης Globo και την εφημερίδα Estado de São Paulo.

Η έρευνα της Νταταφόλια διεξήχθη επίσης με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε δείγμα 9.978 ψηφοφόρων χθες Τετάρτη και σήμερα για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de São Paulo.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα